YouTube brengt 'shorts' uit als mogelijk TikTok concurrent

  Sinds TikTok de afgelopen twee jaar enorm populair is geworden, hebben sommige YouTubers de overstap gemaakt naar het Tik Tok platform. Volgens The Information lijkt het erop dat YouTube de videomakers wil terugwinnen door zijn eigen TikTok-functie genaamd 'Shorts' te lanceren.

  Volgens het rapport zal Shorts in de gewone YouTube-app komen en zal een feed komen met korte video's die geplaatst zijn door gebruikers. Dankzij de voorraad gelicentieerde muziek van het bedrijf kunnen gebruikers deze als hun achtergrondtracks voor hun video's gebruiken, waardoor YouTube mogelijk een voorsprong krijgt op zijn concurrent.

  TikTok

  TikTok werd in 2016 in China gelanceerd en werd vervolgens in 2018 wereldwijd uitgebracht. De app maakt korte looping-video's mogelijk van 3 tot 60 seconden lang, de app is vergelijkbaar met de eerdere app Vine.

  Sinds de lancering is de mobiele app enorm populair geworden en wordt het een van de meest gedownloade apps in beide grote app-winkels. De app is vooral populair onder kinderen en tieners.

  Controversieel

  Toch leek de app een tijdje controversieel te worden, met berichten dat door moderators werd gevraagd het bereik van gebruikers met zichtbare handicaps te censureren, en algemene minachting van de Amerikaanse politici, van wie velen de Chinese app beschouwen als een bedreiging voor de nationale veiligheid. Ook YouTube is op bepaalde aspecten nog best controversieel.

  Het zal interessant worden om te zien hoe deze strijd verloopt. De functie zal ongeveer eind 2020 worden geïntroduceerd. Toch zou het beter zijn als YouTube de functie eerder introduceert, vooral nu mensen thuis vastzitten en niet veel beters te doen hebben met hun tijd.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.