Max Verstappen sluit overstap naar ander team niet uit

News
woensdag, 18 mei 2022 om 11:30
red bull f1 max verstappen helmf1650464519
Max Verstappen is momenteel duidelijk tevreden bij Red Bull Racing en heeft nog een lang contract. Toch sluit de Nederlander een overstap naar een ander team in de toekomst niet uit.
Toen Max Verstappen in Abu Dhabi als eerste over de streep kwam en daarmee de titel pakte, was hij duidelijk in extase. Over de radio zei hij dat hij hoopte dit voor de komende 10 tot 15 jaar samen te doen. Niet veel langer voegde de Nederlander daad bij woord, door een contract te tekenen tot 2028 bij Red Bull Racing - inclusief een salaris van tussen de 40 en 50 miljoen euro per jaar.
Dat lijkt de juiste keuze te zijn geweest, want ook nu draait Red Bull weer vooraan mee en strijd Verstappen om het kampioenschap met Charles Leclerc van Ferrari. Slechts 19 punten zitten er tussen de twee toptalenten, die het perfecte visitekaartjes afgeven voor de nieuwe generatie in de Formule 1.
Ondanks alle goede resultaten, sluit Max Verstappen alleen niet uit dat hij in de toekomst vertrekt naar een ander team. Zo laat hij weten in de nieuwste editie van Motorsport Magazin.

Waar zou Max Verstappen heen gaan?

De vraag is natuurlijk naar welk team Verstappen zou vertrekken na zijn contract met Red Bull Racing - of mogelijk al eerder als het team niet meer competitief is. Mercedes heeft in het verleden aangegeven de coureur graag over te nemen, maar is momenteel niet zo succesvol als voorheen. In 2028 kan de situatie alleen compleet anders zijn.
Ferrari is ondertussen een team waar de meeste coureurs van dromen om ooit voor te rijden. Die mogelijkheid leek Verstappen te hebben verspeeld in 2019, toen hij zei dat het team aan het valsspelen was met hun motor. Sindsdien is de relatie tussen de Nederlander en het Italiaanse team alleen een stuk beter, dus een overstap naar de Scuderia in de toekomst zou zomaar eens mogelijk kunnen zijn.

Populair Nieuws