Max Verstappen schrijft geschiedenis met langste F1-contract ooit

News
donderdag, 03 maart 2022 om 14:30
rsz vr 191116 bragp487951f1585049969
Max Verstappen heeft een historische contractverlenging getekend bij Red Bull Racing. De autocoureur blijft nu tot en met 2028 bij het Oostenrijkse Formule 1-team en heeft daarmee het langste F1-contract ooit.
Het huidige contract van Verstappen liep tot en met 2023. In een reactie zegt hij dat hij nog erg geniet van zijn samenwerking met Red Bull en het een makkelijke keuze was om bij te tekenen tot 2028. ‘’Ik hou van dit team, vorig jaar was ongelooflijk,’’ aldus Verstappen. ‘’Sinds ik bij het team kwam in 2016 was ons doel kampioen worden en dat hebben we gedaan. Nu is het zaak om de nummer 1 langdurig op de auto te houden.’’
Hoewel de betrokken partijen geen bedragen noemen, gaat Verstappen naar verluidt tussen de veertig en vijftig miljoen euro per jaar verdienen. Hiermee heeft hij ook nog eens het meest winstgevende contract uit de Formule 1-geschiedenis getekend. Voor hij dit nieuwe contract aanging was hij al de bestbetaalde Nederlandse sporter.
Het is natuurlijk niet gek dat Red Bull de autocoureur graag in het team wil houden. Vorig jaar wist hij het wereldkampioenschap voor het team binnen te halen, waarmee hij de eerste Nederlandse wereldkampioen in de Formule 1 werd.

Documentaire Verstappen bij Viaplay

Wie geen genoeg kan krijgen van Max Verstappen kan bij de streamingdienst Viaplay terecht. Viaplay is vanaf deze week beschikbaar in ons land en is het nieuwe thuis van de Formule 1. Naast alle wedstrijden live volgen, kun je nu alvast Lion Unleashed kijken. Deze documentaire volgt Max Verstappen tijdens het F1 2021 seizoen.