Wolff: "Verstappen heeft het nu makkelijker dan vorig jaar"

News
woensdag, 18 mei 2022 om 9:30
si202204240408 newsf1651832790
Vorig jaar wist Max Verstappen op het nippertje de titel in de Formule 1 binnen te slepen. Volgens Toto Wolff, de teambaas van Verstappen’s oude concurrent, heeft de Nederlander het dit jaar een stuk makkelijker.
Het 2021-seizoen wordt nu al gezien als één van de meest spannende jaren in de Formule 1 aller tijden. Dat is ook niet zo’n verrassing, want de twee titelkandidaten gingen de laatste Grand Prix in met een gelijk aantal punten. Pas in de allerlaatste ronde, na een controversiële safety car-periode, wist Max Verstappen voorbij Lewis Hamilton te komen en de titel te claimen.
Dit jaar voert de Nederlander niet het kampioenschap aan, maar hij weet wel steeds dichterbij Charles Leclerc te komen. Het verschil is nu nog maar 19 punten, terwijl dat na de Grand Prix van Australië nog 46 punten was. Toto Wolff denkt dat ook dat Verstappen het dit jaar een stuk makkelijker heeft dan vorig jaar, toen hij het tegen Mercedes op moest nemen. Dat vertelt hij in gesprek met Sport24 Auto.
De uitspraak van Wolff is opvallend, omdat de teambaas vorig jaar steeds claimde dat Red Bull Racing de superieure auto had. Die mening heeft hij nu dus bijgesteld.

Belangrijke Grand Prix in Spanje

De aankomende race dit weekend zal voor veel teams heel belangrijk zijn. Zo wil Max Verstappen en Red Bull nog meer punten pakken op Leclerc en Ferrari, maar het Italiaanse team zal ondertussen hun voorsprong verder uitbreiden dankzij nieuwe upgrades.
Mercedes kan zich dit jaar voorlopig niet op de titel richten. De W13 heeft namelijk veel langs van porpoising, waarbij de auto’s hard op en neer stuitert op de rechte stukken. Volgens George Russell krijgt hij er al behoorlijke gezondheidsklachten door. Met upgrades voor de auto zal Mercedes hopen dat dit weekend het probleem eindelijk is opgelost.

Populair Nieuws