'Max Verstappen kan cashen na tweede wereldtitel'

News
dinsdag, 11 oktober 2022 om 14:30
max verstappen gp japan 2022 1f1665051080
Na wat verwarring kon Max Verstappen vorige week zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 achter zijn naam schrijven. En dat legt hem geen windeieren, want hij lijkt er financieel flink op vooruit te gaan!
Het is geen geheim dat er in sommige sporten veel geld omgaat. Ook in de Formule 1 is een miljoen een klein bedrag te noemen, zowel op het gebeid van budget als bij de salarissen van de coureurs. Nu Verstappen twee wereldtitels op zijn naam heeft, zou Red Bull een flink hoger salaris voor hem overhebben.
De Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt namelijk dat het uit betrouwbare bron heeft vernomen dat de Nederlandse coureur flink wat meer gaat verdienen als paradepaard bij het team van Red Bull. Tot aan dit jaar verdiende Verstappen naar schatting nog om en nabij de 22,5 miljoen euro per jaar.
Die loonstrook lijkt vanaf komend seizoen verhoogd te worden naar en duizelingwekkende 48 miljoen euro. Een recordbedrag, want niet eerder in de geschiedenis van de Formule 1 verdiende een coureur zoveel. Die 48 miljoen is zelfs exclusief sponsordeals, waardoor het totale bedrag nog een flink stuk hoger kan liggen.

Max Verstappen flink meer salaris dan Hamilton

Met de promotie vliegt Max Verstappen ook langs zijn grootste rivaal van vorig seizoen: Lewis Hamilton. De Engelse coureur van Mercedes moet het namelijk doen met 'maar' 30 miljoen euro per jaar, exclusief bonussen. Het lijkt er dus niet op dat Verstappen snel van zijn nieuw bestegen troon wordt afgetrapt.

Populair Nieuws