Max Verstappen rijdt op Zandvoort rond met eerbetoon aan zijn vader

News
donderdag, 01 september 2022 om 10:30
max verstappen jos verstappen gp abu dhabi 2021f1662017879
Het is niet de eerste keer dat een F1-coureur een speciale helm kiest voor zijn thuisrace. Max Verstappen zal op Zandvoort alleen rondrijden met een wel heel speciale helm, namelijk een eerbetoon aan zijn vader.
Coureurs moeten in de Formule 1 voorafgaand aan het seizoen één ontwerp kiezen voor hun helm, waar ze vervolgens het hele jaar mee zullen rijden. Maar voor speciale gelegenheden mag er soms ook gekozen worden voor een ander ontwerp, zoals een thuisrace of wanneer er een jubileum is voor een team of coureur.
Max Verstappen heeft voor de Grand Prix van Nederland ervoor gekozen om een speciale helm te nemen, maar niet een oranje helm zoals vorig jaar. Deze keer gaat de regerend wereldkampioen namelijk op Zandvoort rondrijden met een eerbetoon aan zijn vader. Het ontwerp is namelijk gebaseerd op een oude helm van Jos Verstappen, zo vertelt Max in een video.

"Ik dacht dat dit jaar een mooi moment zou zijn om mijn waardering te laten zien voor alle inspanningen die mijn vader van kinds af aan voor mij heeft gedaan. Om mij te brengen waar ik nu ben, als wereldkampioen. Het is heel bijzonder om met dit ontwerp te mogen rijden."

Jos Verstappen trots op zijn zoon

De keuze van de Red Bull Racing-coureur kan op veel waardering rekenen van zijn vader. In gesprek met De Telegraaf laat Jos weten dat hij het een 'heel mooi initiatief en gebaar' vindt, helemaal omdat hij met het ontwerp zal rijden op Circuit Zandvoort.
Dit weekend wordt de Grand Prix van Nederland gehouden. Vorig jaar wist Verstappen de overwinning te pakken voor het thuispubliek, maar in theorie ligt de auto van Ferrari het circuit beter. Of de Nederlander het dus lukt om voor een oranje legioen weer als eerste over de streep te komen, daar zullen we zondag achter komen.
De nieuwe helm van Verstappen is overigens ook al in een kleiner formaat te koop in de Max Verstappen Shop in Batavia Stad. Daar is ook een Red Bull Racing-auto voor de deur te bewonderen, maar niet de echte RB18.

Populair Nieuws

Laatste Reacties