Update - 'Max Verstappen raakt mogelijk zijn grootste kracht bij Red Bull kwijt'

News
vrijdag, 09 februari 2024 om 14:30
adrian neweyf1683020174
Sinds deze week is er plotseling chaos bij Red Bull Racing. Daardoor zou Max Verstappen nu mogelijk zijn grootste kracht bij het team kwijtraken.

Update - Newey loyaal aan Red Bull?

Hoewel de contracten van Newey en Horner mogelijk verbonden zijn aan elkaar, is dat volgens F1-Insider.com geen probleem voor Red Bull Racing. De vriendschap tussen de twee topmannen zou volgens de publicatie namelijk bekoeld zijn en is Newey loyaal aan het team. Als Horner dus inderdaad moet vertrekken, dan zal de technisch directeur blijven bij Red Bull Racing.
Origineel bericht:
Op maandag kwam Red Bull ineens met een opmerkelijke verklaring naar buiten. Er zou namelijk een onafhankelijk onderzoek lopen naar teambaas Christian Horner, voor grensoverschrijdend gedrag.
De Brit heeft de aantijgingen ontkend, maar naar verluidt zou Horner zijn gevraagd om zijn positie binnen het team vrijwillig af te staan. Daar is hij niet mee akkoord gegaan, waardoor het nu afwachten is wat er uit het onderzoek zal komen.
Maar volgens de doorgaans goed ingelichte F1-journalist Joe Saward zou het verhaal nog eens een groter staartje kunnen krijgen. De contracten van Horner en technisch directeur Adrian Newey zouden elkaar namelijk beschermen. Als de één vertrekt, dan heeft de ander de mogelijkheid om het team ook te verlaten.

Grote dreun voor Red Bull Racing

Als Horner en Newey vertrekken, dan zou dat een enorme impact hebben op het team en de auto’s van Max Verstappen en Sergio Perez. Horner is namelijk al de teambaas sinds de oprichting van Red Bull Racing in 2005 en is al die tijd een stabiele kracht geweest.
Newey is ondertussen de meest gewilde technische man in de Formule 1. De Brit heeft meer kennis van ground effect-auto’s dan elke andere technisch directeur, wat goed duidelijk is geworden in 2022 en 2023. Als Neweys contract kan worden verscheurd, dan zullen er veel teams in de rij staan om zijn diensten in te schakelen.
Dit bericht is bijgewerkt op 9 februari 2024.