Max Verstappen ontkent machtsstrijd bij Red Bull Racing: "Bullshit!"

News
vrijdag, 20 oktober 2023 om 9:30
max verstappen gp verenigde staten 2023 donderdagf1697786068
Deze week gaan er ineens geruchten dat er een interne machtsstrijd gaande zou zijn bij Red Bull Racing tussen Helmut Marko en Christian Horner. Volgens Max Verstappen zijn die geruchten klinkklare onzin.
Vorig jaar is de grote constante weggevallen bij Red Bull. Oprichter Dietrich Mateschitz, die de touwtjes strak in handen hield bij het bedrijf, overleed vlak voor de GP van de Verenigde Staten. Sindsdien is er veel veranderd bij de top van het energiedrankjesfabrikant, wat naar verluidt nu zorgt voor een interne machtsstrijd bij Red Bull Racing.
Zo zou teambaas Christian Horner, gesteund door de Thaise familie die 51 procent van de aandelen van Red Bull in handen heeft, proberen om adviseur Helmut Marko eruit te werken - de Oostenrijker die voorheen de rechterhand was van Mateschitz.
Volgens Max Verstappen zijn de geruchten alleen klinkklare onzin. Het overlijden van Mateschitz heeft volgens de drievoudig wereldkampioen veel impact gehad op het team, maar ze zouden daardoor juist samen zijn project zo goed mogelijk willen voortzetten. Dat zegt hij tegen de media in de Verenigde Staten, waaronder Sky Sports F1.

“Ik heb gezien dat mensen probeerden bullshit uit te kramen. De sfeer binnen het team is heel goed, iedereen weet precies wat zijn rol is. Natuurlijk waren er vorig jaar trieste tijden toen Dietrich overleed. Maar we proberen die nalatenschap te behouden en vooruit te blijven gaan. Iedereen die nu in het team zit, is heel belangrijk voor het succes dat we hebben. Daarom zijn er ook geen veranderingen voor de toekomst. Iedereen blijft in precies dezelfde rol, dat is nooit echt een discussie geweest.”

Red Bull Racing-coureur onder vuur

Eén positie bij Red Bull Racing die alleen wel onder vuur ligt is die van Sergio Perez. De teamgenoot van Verstappen loopt ver achter op de Nederlander en het team lijkt te vrezen voor de concurrentie in 2024. Met nog vijf races te gaan moet Perez laten zien wat hij waard is, anders is de kans vrij groot dat Daniel Ricciardo volgend jaar zijn stoeltje overneemt.