Max Verstappen kan zelfs in de lucht rijden

News
maandag, 30 januari 2023 om 15:30
si202203270590 newsf1648716828
Om wereldkampioen Formule 1 te worden moet je vrij hard rijden. Laagvliegen, zou je zelfs kunnen zeggen. Maar het blijkt dat Max Verstappen zelfs op vrij grote hoogte kan rijden.
Oefenen is van groot belang als je ergens kampioen in wil worden. Max Verstappen heeft ervoor gezorgd dat hij dat altijd kan doen, zelfs tijdens het vliegen. In zijn privé-jet heeft hij namelijk een setup voor racing simulatiegames laten installeren, zo vertelt Red Bull-baas Helmut Marko aan Sport1.
Marko is daar zelfs best blij mee, want, zo laat hij weten, Verstappen kan zo’n afleiding wel gebruiken. De simulatoren hebben zijn prestaties bovendien niet negatief beïnvloed. Verstappen heeft al eerder aangegeven dat hij waarde ziet in simulatie racers en dat ze heel professioneel zijn geworden.
Toch is het niet altijd koek en ei tussen verstappen en simulators. Onlangs deed de wereldkampioen bijvoorbeeld mee aan de virtuele 24 uur van Le Mans. Toen zijn verbinding werd verbroken maakte hij de game waarin deze werd ‘gereden’ helemaal met de grond gelijk.

Simulators van groot belang in F1

Het klinkt alsof de simulaties die Verstappen in zijn privévliegtuig heeft voornamelijk voor vermaak zijn. Maar er zijn ook professionele simulatoren die erg belangrijk zijn in de Formule 1. Deze zijn bijvoorbeeld essentieel bij het opleiden van coureurs of om nieuwe auto’s na te bootsen. Thuis gebruiken coureurs vaak simulators om bekend te worden met een circuit.