Max Verstappen is de beste F1 coureur van het seizoen

News
donderdag, 11 augustus 2022 om 16:30
f1 2021 verstappenf1631540936
De Formule 1 zit in de zomerstop, dus dat is een mooi moment om de tussenstand op te maken. Dat Max Verstappen flink voorstaat in de punten voor het kampioenschap weten we. Maar nu is hij ook uitgeroepen tot beste coureur van het seizoen.
Een vakjury van vijf experts heeft Max Verstappen in de Power Rankings uitgeroepen tot beste coureur van het seizoen. Met een 8,8 staat hij een halve punt boven Charles Leclerc, die een 8,3 scoort. Op de derde plek staat George Russell met een ronde 8,0.
De Power Rankings verschijnen ook na elke Grand Prix, maar in deze Power Ranking is het hele seizoen tot nu toe afgewogen. Vijf juryleden beoordelen de prestaties van de coureurs zonder dat voordeel van hun materieel daarin wordt meegenomen. De hoge positie van Verstappen heeft hij dus te danken aan zijn rijprestaties, niet aan zijn snelle auto.

Verstappen hoeft dit seizoen niet meer te winnen

Dat Verstappen in de Power Rankings goed scoort is overigens geen grote verrassing. Hij presteert het hele seizoen al goed. Sterker nog, in theorie zou hij nu kampioen kunnen worden zonder nog Grands Prix te winnen na de zomerstop.
Uiteraard is de werkelijkheid geen rekenvoorbeeld, dus om daadwerkelijk kampioen te worden zal Verstappen nog wel aan de bak moeten. Ondanks zijn grote voorsprong is hij namelijk nog in te halen op punten. In het weekend van 26 tot en met 28 augustus gaan we zien hoe het de coureurs dit jaar verder vergaat, want dan gaat de Formule 1 weer verder, te beginnen met de GP van België.

Populair Nieuws

Laatste Reacties