Max Verstappen heeft nu al de eerste kilometers gereden in de RB20

News
dinsdag, 13 februari 2024 om 13:30
max verstappen rb19 pre season test 2023f1677495661
We moeten nog een paar weken geduld hebben voordat het nieuwe F1-seizoen van start gaat. Maar Max Verstappen heeft nu al de eerste kilometers gereden in de RB20.
Tijdens de off-season is er veel gebeurd in de Formule 1, van het ontslag van Guenther Steiner tot aan de aankondiging dat Lewis Hamilton volgend jaar voor Ferrari gaat rijden. Maar ondertussen komt het nieuwe F1-seizoen steeds weer een stukje dichterbij, met onder andere de officiële lancering van de auto’s.
Red Bull Racing is het laatste team dat de nieuwe auto, de RB20, aan het publiek zal onthullen. Die presentatie vindt plaats op donderdag 15 december. Maar het team is nu al bezig met andere promotie voor de auto. Op het circuit van Silverstone is het team namelijk bezig met de zogeheten ‘shakedown’, waarbij er maximaal 200 kilometer gereden mag worden om alle systemen te testen. Bovendien worden er dan vaak ook beelden geschoten door het team.
Tijdens de shakedown heeft Max Verstappen nu de eerste kilometers kunnen maken in de nieuwe auto waarin hij 2024 zal vertoeven. De beelden zijn op social media te zien.

Uitgebreid testen in Bahrein

De shakedown is niet het enige moment dat de auto getest kan worden voordat het nieuwe seizoen van start gaat. Volgende week mogen de teams namelijk hun auto’s goed voorbereiden tijdens de pre-season test in Bahrein. Vervolgens zal dan het seizoen van 2024 van start gaan in hetzelfde land op 2 maart, met de GP van Bahrein.