F1-teambaas en Drive to Survive-lieveling Guenther Steiner weg bij Haas

News
donderdag, 11 januari 2024 om 9:30
guenther steiner haas 1f1704961432
Haas voert ineens een grote verandering door voor het nieuwe seizoen. Teambaas Guenther Steiner, die erg geliefd was dankzij Drive to Survive, moet zijn spullen pakken bij het F1-team.
Woensdagavond doken er ineens geruchten op dat teambaas Guenther Steiner was ontslagen bij het team van Haas, nadat zijn naam was verdwenen van de website. Niet veel later kwam er vervolgens een officieel bericht dat de wegen van Steiner en Haas zijn gescheiden.
Eigenaar Gene Haas heeft Ayao Komatsu aangesteld als de nieuwe teambaas. De Japanner was hiervoor werkzaam bij het team als Director of Engineering en zit al sinds 2016 bij het team, hiervoor als Chief Race Engineer.
Gene Haas laat weten dat hij dankbaar is voor het harde werk van Steiner, maar de voormalige teambaas en de eigenaar hadden blijkbaar een andere visie over hoe het verder moest met het team. De laatste seizoenen zijn de prestaties namelijk niet om over naar huis te schrijven voor Haas.

“Om te beginnen wil ik Guenther Steiner bedanken voor al zijn harde werk in de afgelopen tien jaar en ik wens hem het allerbeste voor de toekomst. Als organisatie was het duidelijk dat we onze prestaties op het circuit moesten verbeteren. Met de aanstelling van Ayao Komatsu als Team Principal hebben we engineering fundamenteel in het hart van ons management geplaatst.”

Drama voor Netflix

Het nieuws van het ontslag van Steiner zal waarschijnlijk hard aankomen bij het productiebedrijf achter Drive to Survive. De teambaas was namelijk één van de meest spraakmakende figuren in de Formule 1-serie en bovendien geliefd bij de fans door zijn opmerkelijke uitspraken en acties. Met het vertrek van Steiner is er nu een einde gekomen aan het ‘foksmashing’ van deuren.

Populair Nieuws