‘LEGO voetbalgame wordt snel eindelijk getoond’

News
dinsdag, 13 februari 2024 om 14:00
Er gaan al geruime tijd geruchten dan er een LEGO voetbalgame in de maak is. Daar zijn zelfs al zo lang berichten over dat het aannemelijk leek dat hij vorig jaar zou verschijnen. Dat is niet gebeurd, maar nu is er een nieuw gerucht over een mogelijke onthulling en releasedatum.
Het lijkt een open geheim dat uitgever 2K bezig is met een LEGO voetbalgame. Een handelsmerk voor LEGO 2K Goooal! is bijvoorbeeld vorig jaar al geregistreerd. Maar daar komt binnenkort mogelijk verandering in.
Volgens game-onderzoeker Kurakasis staat de onthulling van deze game voor de deur. Er wordt geen datum genoemd voor de onthulling. Maar als de beweringen van Kurakasis over de release van de game kloppen, zullen de eerste beelden inderdaad redelijk snel moeten verschijnen.

Release LEGO 2K Goooal! rond het EK?

LEGO 2K Goooal! zou namelijk rond het begin van het EK voetbal verschijnen. Zo kan hij profiteren van de populariteit van het evenement. Het EK trapt af op 14 juni, wat 2K nog maar betrekkelijk weinig tijd geeft om de game te onthullen en marketing te doen.
Het zou trouwens kunnen dat 2K dit jaar nog een voetbalgame onthult. Er gaan namelijk berichten rond dat de uitgever door de FIFA uitgekozen is om simulatiegames te maken die moeten concurreren met EA Sports FC. Dat is volgens Kurakasis alleen een oud gerucht, waar hij bovendien niet veel van weet. Als het waar is, zou het kunnen dat het partnerschap rond dezelfde tijd als LEGO 2K Goooal! wordt onthuld.