Max Verstappen heeft duidelijke mening over kampioensstrijd met Perez

News
maandag, 20 maart 2023 om 16:00
max verstappen gp bahrein 2023f1678098618
De concurrentie komt niet in de buurt van Red Bull Racing dit jaar. De kampioensstrijd lijkt daardoor te gaan tussen Max Verstappen en Sergio Perez en de Nederlander heeft een duidelijke mening hoe die hoort te verlopen.
De laatste twee seizoenen is het machtsverschil tussen Max Verstappen en Sergio Perez erg duidelijk geweest. De regerend wereldkampioen is oppermachtig, terwijl de Mexicaan vorig jaar de tweede plek in het kampioenschap aan zich voorbij zag gaan. Dit seizoen lijkt de coureur alleen een stuk competitiever te zijn.
Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië beet Perez hard van zich af, door ronde na ronde de aanval van Verstappen af te slaan en het verschil rond de vijf seconden te houden. Uiteindelijk wist Verstappen wel de snelste raceronde binnen te halen, waardoor hij nu een voorsprong van één punt heeft in het klassement.
Red Bull Racing kan zich dus mogelijk gaan klaarmaken voor een interne kampioensstrijd. Als het zover is, dan heeft Verstappen een duidelijke mening over de inbreng van het team. Dat liet hij weten tijdens de persconferentie na afloop van de GP van Saoedi-Arabië.

“Als het geval is, dan lijkt het mij vrij makkelijk. Dan moeten we kunnen racen en zal de beste man als eerste eindigen.”

Wil het team een felle kampioensstrijd?

Als er niemand in de buurt kan komen van Red Bull Racing, dan is dat natuurlijk goed nieuws voor het team. Ondertussen zal het alleen ook voor hoofdpijn zorgen bij Christian Horner en Helmut Marko. Een interne kampioensstrijd tussen twee teamgenoten kan namelijk ook voor een fel gevecht zorgen dat het team door tweeën kan splitsen.
Zo werd de kampioensstrijd tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg erg fel in 2016. Het zorgde er zelfs voor dat engineers aan de ene kant van de garage hoopten op problemen bij de auto aan de andere kant van de garage. Zo’n situatie zal Red Bull Racing waarschijnlijk willen voorkomen.