Red Bull Racing: "Verstappen was niet te controleren"

News
maandag, 20 maart 2023 om 9:30
max verstappen gp saudi arabia 2023f1679300147
Tijdens de Grand Prix van Bahrein wist Max Verstappen nog de snelste raceronde te behalen en daarmee de voorsprong in het kampioenschap te behouden. Volgens Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, was de Nederlander niet te controleren.
Na de kwalificatie op zaterdag werd het duidelijk dat de Grand Prix van Bahrein geen eitje zou worden voor Max Verstappen. In Q2 viel hij namelijk uit met een technisch probleem, waardoor hij de race moest starten vanaf de vijftiende positie. In de race wist hij zich knap terug te knokken naar de tweede plek, maar kwam hij niet dichterbij Sergio Perez.
Met de snelste raceronde op zak zou de Mexicaan de leiding in het kampioenschap overnemen, maar die eer werd hem toch afgenomen door Verstappen. In de laatste ronde wist hij namelijk het punt te bemachtigen. Aan het Oostenrijkse ORF laat Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, weten dat de wereldkampioen niet tegen te houden was.

“Dat is typisch Max in de laatste ronde met de snelste raceronde. Dat was niet te controleren, dat is gewoon Max. Beiden vroegen voortdurend wie de snelste ronde had en Max wachtte tot de laatste ronde, zodat Sergio niet kon counteren.”

Perez niet blij met actie Verstappen

Na afloop van de race was Perez blij met de winst, maar overduidelijk ook teleurgesteld toen hij te horen kreeg dat hij niet de leiding in het WK had overgenomen. Tegenover de pers liet hij weten dat het team zei dat de snelste raceronde voor hem was.
Het is duidelijk dat de twee coureurs van Red Bull Racing hard tegen hard spelen en elkaar niet zomaar gaan helpen. Wie er de volgende race aan het langste eind trekt, daar komen we over twee weken achter tijdens de Grand Prix van Australië.

Populair Nieuws