Max Verstappen gaat rijden met gloednieuwe motor in Baku

News
vrijdag, 10 juni 2022 om 12:30
max verstappen podium f1 gp spanjef1653478773
Het stratencircuit van Baku is al een baan die Red Bull Racing goed ligt, maar daar komt nu nog een klein voordeel bij. Max Verstappen en Sergio Perez krijgen namelijk een nieuwe motor voor de race.
Ondanks dat Max Verstappen aan het begin van het seizoen twee uitvalbeurten had die gerelateerd waren aan de olietoevoer van de motor, heeft hij geen enkele keer zijn motor zelf moeten vervangen. Sterker nog, de Nederlander heeft buiten een uitlaat na geen enkel onderdeel vervangen waar een limiet op staat.
Voor de Grand Prix van Azerbeidzjan wordt de motor van Verstappen nu wel vervangen, evenals die van teamgenoot Sergio Perez. Dat meldt De Telegraaf-journalist Erik van Haren op Twitter.
De coureurs van Red Bull Racing hoeven geen flinke verhoging van de kracht te verwachten, want de motor is dezelfde spec als de eerste. Er mogen dit jaar namelijk geen verbeteringen aangebracht worden aan de motor, op de elektrische gedeelte en upgrades voor de betrouwbaarheid na.

Nieuwe motor komt goed van pas op Baku

Ondanks dat het geen nieuwe spec motor is, kunnen Verstappen en Perez de nieuwe krachtbron goed gebruiken tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het stratencircuit van Baku kent namelijk een enorm lang recht stuk, waar Red Bull Racing al eerder een voordeel heeft gehad ten opzichte van de concurrentie.
Met een verse motor kan er nog iets meer vermogen worden geleverd, waardoor de twee coureurs van het team sneller hun topsnelheid kunnen bereiken. Ferrari heeft haar coureurs al eerder een nieuwe motor gegeven.

Populair Nieuws