Red Bull niet dominant volgens Rosberg: "Het was dominantie van Verstappen"

News
woensdag, 13 december 2023 om 14:30
max verstappen gp nederland 2023 recordf1693219806
Op de GP van Singapore na wist Red Bull Racing in 2023 alle Grands Prix te winnen. Maar volgens Nico Rosberg was het niet het team dat dominant was, maar Max Verstappen.
In zijn tijd bij Mercedes heeft Nico Rosberg uit eerste hand vernomen hoe het is om te rijden voor een dominant team. Samen met Lewis Hamilton wist hij jarenlang talloze races te winnen elk seizoen en in 2016 uiteindelijk de titel te pakken - om vervolgens direct met pensioen te gaan.
Tegenwoordig is Mercedes niet meer het dominante team in de Formule 1. Die rol is overgenomen door Red Bull Racing. Maar volgens Rosberg is de dominantie in 2023 niet op de naam te schrijven van het team, maar op één coureur. Dat laat de Duitser weten in gesprek met City A.M.

“We moeten weten dat het niet echt gaat om de dominantie van een team, maar om de dominantie van een coureur. Als je kijkt naar waar Sergio Perez was, hij heeft overal gereden: vooraan, maar ook achteraan. We moeten gewoon respecteren dat de prestatie van Verstappen historisch is en de grootste seizoensprestatie aller tijden. En hij komt nu al makkelijk in de buurt van de top vijf aller tijden. Het is fenomenaal.”

Concurrentie voor Verstappen

Ondanks de prestaties van de inmiddels drievoudig wereldkampioen, hoopt Rosberg wel dat het volgend seizoen wat spannender wordt in de Formule 1. Voor wat concurrentie richt de voormalig F1-coureur zich op de coureurs van Mercedes en anders het team van McLaren, met Lando Norris in de gelederen.