Mass Effect Legendary Edition mist DLC

  Eerder deze week konden we genieten van de reveal trailer van de Mass Effect Legendary Edition en kregen we zelfs een releasedatum. Toch komt Bioware nu met een beetje slecht nieuws, namelijk dat een DLC pakket mist.

  Het is jammer, maar de Mass Effect Legendary Edition mist toch een DLC pakket. De Pinnacle Station DLC zal helaas niet te bewonderen zijn in de remaster van de originele trilogie. Volgens BioWare ligt het aan een probleem in de code van de DLC, waardoor ze Pinnacle Station van de grond af opnieuw hadden moeten bouwen voor de Mass Effect Legendary Edition. Hier was helaas geen tijd meer voor voordat de game daadwerkelijk uitkomt.

  De Pinnacle Station DLC werd destijds gemaakt door een andere studio. Demiurge Studios maakte de DLC voor de eerste Mass Effect game. Helaas zaten er fouten in de code en werkte de DLC dus al niet op de PS3.

  BioWare laat weten dat ze het jammer vinden dat de DLC niet beschikbaar is voor de Mass Effect Legendary Edition, maar dat het wel echt buiten hun controle lag. Toen ze Demiurge Studios namelijk om de source code vroegen, kregen ze een corrupte code terug. Hierdoor konden ze Pinnacle Station dus niet terugbrengen in de remaster.

  Geen cruciaal onderdeel

  Het enige lichtpuntje aan dit hele verhaal is dat Pinnacle Station geen cruciaal onderdeel is van de Mass Effect reeks. De DLC stelde je in staat om op een geheime faciliteit trainingsoefeningen te ondernemen met je team. Hoewel de DLC geliefd was door fans, had het geen impact op het verhaal. In dat opzicht is het dus veel belangrijker dat DLC's zoals Leviathan wel gewoon beschikbaar zullen zijn in de Mass Effect Legendary Edition.

  De remaster van de trilogie zal uiteindelijk uitkomen met een totaal van 40 DLC pakketten. Nou zitten daar ook heel veel losse wapens tussen, maar fans zullen vooral verheugd zijn om te zien dat de Citadel DLC gewoon onderdeel zal zijn van de Mass Effect Legendary Edition. Het is waarschijnlijk de meest gewaardeerde DLC voor Mass Effect ooit en wordt gezien als een schitterend slotstuk voor de avonturen van Commander Sheppard. Naast alle DLC's zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die we willen zien van de remaster.

  Mass Effect Legendary Edition

  Verkijgbaar vanaf 14 may 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.