Marvels X-Men reboot nog in zeer vroeg stadium

News
dinsdag, 10 januari 2023 om 17:00
aankomende x men films uitgesteld naar 2019 128857f1659008009
Sinds een aantal jaren is Disney eigenaar van Fox, wat vooral voor Marvel-fans interessant nieuws was. Het betekent namelijk dat de filmrechten van de X-Men en de Fantastic Four weer in beheer zijn van Marvel. Maar helaas lijkt het er niet op dat de X-Men binnenkort hun intrede maken in het MCU.
De X-Men films van Fox kenden wat ups en downs, maar een respectabel aantal deed het goed bij het publiek. Marvel zat alleen met het probleem dat het een groot deel van zijn populairste helden niet kon gebruiken in het MCU. Dat is nu anders, maar dat wil niet zeggen dat een X-Men reboot in een stroomversnelling is geraakt.
Marvel-producer Nate Moore laat in een podcast van Deadline namelijk weten dat de reboot nog in een “heel, heel vroeg” stadium verkeert. Meer heeft hij er eigenlijk helaas niet over te zeggen, behalve dat er X-Men personages zijn die hij maar al te graag in het MCU ziet.
Het is geen grote verrassing dat er nog geen vaart achter de reboot zit. Het werd vorig jaar bijvoorbeeld al duidelijk dat er nog wat haken en ogen zaten aan een nieuwe X-Men film. Zo moet Marvel nog een paar jaar wachten voor het een film kan uitbrengen met een nieuwe cast: als de studio te snel is, moet hij de bestaande X-Men cast gebruiken.

MCU begint aan nieuwe fase

Het is een spannende tijd voor Marvel-fans. De vierde fase van het MCU is namelijk afgelopen, terwijl fase vijf op het punt staat te beginnen. Ant-Man heeft de eer om de nieuwe fase af te trappen en zijn derde film heeft net een nieuwe trailer gekregen.