Forza Horizon 5 ontwikkelaars beginnen nieuwe studio

News
dinsdag, 10 januari 2023 om 16:30
forza horizon 5f1623677698
2022 was geen bijzonder goed jaar voor Xbox, maar het sloot 2021 wel ijzersterk af met Forza Horizon 5. Een aantal mensen dat aan die titel heeft gewerkt vertrekt nu alleen bij ontwikkelaar Playground Games. Dat is niet om onvrede met de studio, maar om een eigen studio op te richten.
De nieuwe studio heet Maverick Games en staat onder leiding van Mike Brown. Hij werkte als creative director aan Forza Horizon 5. Verschillende andere werknemers van Playground Games verhuizen mee naar Maverick Games.
Momenteel telt de nieuwe studio zo’n 10 werknemers, maar het is de bedoeling dat het team veel groter wordt. Tegenover Gameindustry.biz wordt een getal van 140 werknemers genoemd. Dat team gaat aan de slag met een nieuwe AAA game.

Wat voor game maakt Maverick Games?

Hoe die game eruit gaat zien is nog even afwachten. Beelden zijn er uiteraard nog lang niet, maar Mike Brown heeft wel al iets voor ogen. Het lijkt in ieder geval geen kloon van Forza Horizon te worden, want Brown beschrijft zichzelf als open world-mens en niet zozeer als auto-mens.
Het rijden van Forza Horizon lijkt dus geen onderdeel te worden van de nieuwe game. Wel wordt hij open world, zo weet Brown te melden. Het team heeft bovendien een ambitie, namelijk dat de nieuwe titel “alle awards” gaat winnen, wanneer het zover is.

Populair Nieuws