‘Marvel kan voorlopig geen X-Men films maken’

News
donderdag, 28 juli 2022 om 13:49
aankomende x men films uitgesteld naar 2019 128857f1659008009
Sinds een paar jaar heeft Disney dankzij een overname van 20th Century Fox de filmrechten van de X-Men en Fantastic Four in handen. Dat zou goed nieuws moeten zijn voor het MCU, maar er zou toch een vervelende kanttekening zijn. Marvel zou namelijk voorlopig nog geen X-Men films kunnen maken.
Het is nu moeilijk te geloven, maar toen het MCU begon waren de helden die daarvoor gebruikt werden niet bepaald populair. Filmrechten voor de meest geliefde helden, zoals de X-Men lagen namelijk bij andere partijen dan Marvel. Maar ook nu Marvel de rechten voor de X-Men heeft, ligt een film over deze helden nog niet in het verschiet.
Volgens journalist Devin Faraci is er namelijk nog een probleem met bestaande contracten rondom de X-Men. Als Disney en Marvel nu een X-Men film zouden willen maken, moeten ze de cast van de bestaande X-Men films gebruiken. Volgens de Illuminerdy moeten ook de producenten van de Fox films bij de nieuwe films betrokken worden.
Dat zou Disney en Marvel de nodige creatieve vrijheid kosten. Ook qua geld wil is de situatie met de bestaande contracten onwenselijk voor Disney. De contracten lopen tot 2025, wat betekent dat we in fase 5 en 6 van het MCU waarschijnlijk nog maar weinig mutanten gaan zien.

Toch al Mutanten in het MCU

Ondanks dat er geen volledig nieuwe X-Men film gemaakt kan worden, staat het Marvel wel vrij om hier en daar mutanten te introduceren. Dat is dan ook al in een aantal projecten gedaan. Overigens kunnen de Fantastic Four wel gebruikt kunnen, waar dan ook al plannen voor zijn.