Disney ontslaat controversiële Marvel-baas

News
donderdag, 30 maart 2023 om 12:00
mv5bndq1yjbkngetyzuxzi00nzuyltgwzgutymfhztkzytjkotk0xkeyxkfqcgdeqxvynjg2njqwmdq at v1 sx1777 cr001777937 alf1583760567
Veel grote bedrijven in tech en entertainment zijn het jaar begonnen met een ontslagronde. Ook Disney kondigde er een aan, die nu in volle gang is. Daarbij wordt opvallend genoeg ook de baas van Marvel ontslagen.
Nadat Disney weer onder leiding kwam te staan van Bob Iger, kwam de CEO vrij snel met plannen om het bedrijf wat te herstructureren. Daarbij vallen ook veel ontslagen, waaronder de hele metaverse divisie. Ook Marvel Entertainment-baans Ike Perlmutter is nu ontslage, meldt The New York Times (via The Verge).
Perlmutter was al sinds 1993 een belangrijke figuur bij Marvel en was verantwoordelijk voor de verkoop van het bedrijf aan Disney in 2009. Hij was niet onbesproken als baas van Marvel Entertainment: hij zou bijvoorbeeld lange tijd tegen hebben gehouden dat er Marvel-films gemaakt werden met vrouwen of niet-witte mensen in de hoofdrol. Zowel Bob Iger als Kevin Feige waren erg gefrustreerd door Perlmutter, tot uiteindelijk besloten werd om Marvel Studios af te splitsen van Marvel Entertainment.
Ook buiten zijn functie bij Marvel was Perlmutter niet van onbesproken gedrag. Zo zou hij een agent hebben omgekocht om de verlenging van zijn vuurwapenlicentie sneller te laten verlopen. Ook zou hij met Donald Trump hebben gewerkt om het Amerikaanse beleid rondom veteranen op illegale wijze te beïnvloeden.

Wie wordt de nieuwe baas van Marvel?

Het lijkt misschien logisch dat Perlmutter vervangen wordt, maar het ziet ernaar uit dat zijn positie ophoudt te bestaan. Volges The New York Times wordt Marvel Entertainment nu onderdeel van Marvel Studios (voorheen was het andersom). Dat zou mogelijk betekenen dat Kevin Feige en Luis D’Esposito nu aan het hoofd van Marvel staan.

Populair Nieuws