Marvel’s Spider-Man 2 update fixt slordige fout

News
vrijdag, 27 oktober 2023 om 16:00
marvels spider man 2 gameplayf1684998846
In Marvel’s Spider-Man 2 kun je spelen als zowel Peter Parker als Miles Morales. Bovendien kom je ook in het huis van Miles. Er was alleen een fout gemaakt in het interieur, die nu is opgelost met een update.
Miles Morales heeft, zoals je misschien weet, een gemengde afkomst. Zijn vader is zwart en zijn moeder is afkomstig van Puerto Rico. In het huis van Miles in Marvel’s Spider-Man 2 hangt dan ook een vlag van Puerto Rico, tenminste, dat was de bedoeling.
Bij lancering was de vlag die er hing de vlag van Cuba. Niemand in de familie van Miles komt daar vandaan en bovendien is er een belangrijk verschil tussen de twee eilanden. Puerto Rico is onderdeel van de Verenigde Staten en mensen die er geboren worden zijn staatsburger van de VS. Cuba is een onafhankelijke republiek.

Insomniac verontschuldigt zich voor Spider-Man 2 fout

De fout werd al snel opgemerkt en is nu dus ook opgelost in een nieuwe update. Insomniac verontschuldigt zich voor het gebruiken van de verkeerde vlag. Op Twitter laat de ontwikkelaar weten te begrijpen dat accurate representatie belangrijk is en dat er intoekomst beter wordt opgelet.
De vergissing is overigens snel gemaakt: de vlaggen van Cuba en Puerto Rico lijken nogal op elkaar. Beide hebben een ster in een driehoek aan de linkerkant, terwijl drie gekleurde en twee witte banen elkaar afwisselen op de rest van de vlag. Maar de Cubaanse vlag heeft een rode driehoek en blauwe banen, terwijl die van Puerto Rico een blauwe driehoek en rode banen heeft. Een slordig moment is genoeg om de twee door elkaar te halen.