Marvel films Black Widow, Eternals en Shang-Chi uitgesteld

  De film Black Widow is opnieuw uitgesteld. De film zou oorspronkelijk in mei van dit jaar uitkomen en stond tot voor kort voor november in de planning, maar de release is nu verplaatst naar 2021. Ook andere MCU-films, namelijk Eternals en Shang-Chi zijn naar een latere datum verplaatst.

  Marvel Studios

  De reden dat de films worden uitgesteld is, zoals we inmiddels gewend zijn, het coronavirus. Bioscopen zijn op veel plekken in de wereld nog gesloten en waar ze open zijn kunnen er minder mensen naar binnen dan normaal. Als gevolg daarvan is het moeilijk om te verdienen aan een filmrelease.

  Wanneer komen de Marvel films nu uit?

  Black Widow moet nu uitkomen op 7 mei 2021, meer dan een jaar na de oorspronkelijke releasedatum. Eternals is verplaatst van 12 februari naar 5 november 2021. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings verhuist van 7 mei naar 9 juli 2021.

  Black Widow, Eternals en Shang-Chi eerste helft MCU phase 4

  De drie films vormen samen de eerste helft van Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe. Deze nieuwe fase van de franchise had dit voorjaar al van start moeten gaan met de release van Black Widow. Nu die film naar volgend jaar is verplaatst is 2020 het eerste jaar sinds de release van Iron Man dat er geen nieuwe MCU-film in de bioscoop draait. De MCU-serie WandaVision moet nog wel in 2020 van start gaan.

  Zijn er nog meer Disney films uitgesteld?

  Het uitstel van de Marvel films is onderdeel van een reeks wijzigingen in de gehele Disney releasekalender. De Agatha Christie-verfilming Death on the Nile wordt van komende oktober naar december verschoven. Daarmee neemt hij de plek in van Steven Spielberg’s West Side Story remake, die met bijna een heel jaar wordt uitgesteld. The King’s Man wordt juist met een paar weken naar voren getrokken en komt nu op 12 februari 2021 uit.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.