Marvel film Shang-Chi is klaar met filmen

News
maandag, 26 oktober 2020 om 9:15
De start van de vierde fase van het MCU verloopt niet soepel. Desondanks gaat de productie van de nieuwe Marvel films gewoon door. Eén van die films, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, is sinds kort klaar met filmen.
Zowel hoofdrolspeler Simu Liu als regisseur Destin Daniel Cretton deelden het nieuws op Instagram. Liu schrijft “We hebben een baby gemaakt, we kunnen niet wachten hem over 9 maanden aan de wereld voor te stellen”. Cretton houdt het bij een bondig “WE. ARE. WRAPPED.”
In een Facebook-groep (via The Wrap) schrijft Liu ook enkele woorden over de film. Hij ziet een superheldenfilm met een volledig Aziatische cast als een release waarna Hollywood Aziatische mensen niet langer kan negeren.
shang chi and the legend of the ten rings posterf1603699614

Waar gaat Shang-Chi over?

Over de plot van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is nog maar weinig bekend. De film introduceert Shang-Chi, de ‘Master of Kung-Fu’ in het MCU. Deze held zal het aan de stok krijgen met The Mandarin, een schurk waar als sinds Iron Man over gesproken wordt, maar nog niet in levenden lijve is gezien (de schurk uit Iron Man 3 gebruikte de naam ten onrechte).

Is de nieuwe Marvel film helemaal af?

De productie van Shang-Chi is afgerond, maar post-productie zal nog in een redelijk vroeg stadium verkeren. Een superheldenfilm vraagt om veel effecten en CGI. Ook moet de film nog gemonteerd worden.
We zullen Shang-Chi dan ook voorlopig nog niet in de bioscoop zien. De film is al twee keer uitgesteld en moet nu in juli 2021 uitkomen. Kort daarvoor, in mei 2021 staat Black Widow in de planning. Dit jaar mogen we nog de Disney+ serie WandaVision verwachten.