‘Marvel krijgt rechten van groot personage terug’

News
maandag, 15 augustus 2022 om 10:30
marvelf1667037119
Tegenwoordig is Disney de uitgever van alle Marvel-films, maar in de eerste fase van het MCU lag dat anders. Destijds werden de films uitgegeven door onder ander Paramount. De filmrechten van de Hulk liggen nog altijd bij Universal, maar het lijkt erop dat daar verandering in kan komen.
Al jaren zien we de Hulk met enige regelmaat in het MCU voorbijkomen. Maar opvallend genoeg is hij sinds The Incredible Hulk uit 2008 niet meer in zijn eigen solofilms te zien geweest. Universal heeft namelijk de rechten om een Hulk-film uit te geven, dus kunnen Marvel en Disney het personage alleen gebruiken in films waar zijn naam niet op staat.
Maar een Reddit-gebruiker heeft ontdekt dat dat contract met Universal mogelijk op zijn einde loopt. In de originele documentatie uit 2006 staat dat Universal het recht behoudt om Hulk-films uit te geven voor een periode van vijftien jaar na de release van The Incredible Hulk. Die vijftien jaar zijn nu bijna om.
Om precies te zijn loopt de deal met Universal in de zomer van 2023 af. Het duurt dus niet lang meer voordat een solofilm voor de Hulk eventueel mogelijk zou zijn. Er zijn bovendien geruchten dat Marvel aan een nieuwe Hulk-film werkt.

Heeft Marvel met de Hulk alle filmrechten terug?

Er zijn steeds minder Marvel-personages waarvan de filmrechten nog in handen zijn dan andere bedrijven dan Marvel en Disney. Toch zijn nog niet alle rechten weer in handen van het bedrijf. Marvel zou bijvoorbeeld nog even moeten wachten tot contracten rondom de X-Men zijn afgelopen. Sony lijkt voorlopig ook niet van plan om de rechten op verschillende Spider-Man personages, waaronder de web-slinger zelf, los te laten.

Populair Nieuws