Mercedes wint toch nog een wereldtitel in de motorsport

News
maandag, 15 augustus 2022 om 11:00
m315961f1654761493
Mercedes is dit seizoen in de Formule 1 niet zo sterk als andere jaren. Toch doet de motorsport-tak van het bedrijf toch nog goede zaken, want in de Formule E heeft het team de wereldtitel gepakt.
Het was dit jaar spannend in de Formule E. Pas in de laatste race van het seizoen wist de Belg Stoffel Vandoorne de titel te pakken en zichzelf tot wereldkampioen te kronen. In de laatste E-prix had Vandoorne voornamelijk concurrentie van Mitch Evans, die met een achterstand van 21 punten nog kans maakte op de titel.
De Nieuw-Zeelander begon de race alleen van de dertiende positie, wat wel vaker voorkomt in het competitieve Formule E, waar de verschillen erg klein zijn. Vandoorne had een betere uitgangspositie vanaf de vierde startplek. Tijdens de race wist de Belg zich op te werken naar de tweede plaats, terwijl Evans als zevende over de streep kwam.
Ook het kampioenschap voor de constructeurs heeft Mercedes gewonnen, ondanks dat de Nederlander Nyck de Vries door een crash de race niet wist te eindigen. De botsing zette wel kwaad bloed op bij slachtoffer Pascal Wehrlein, die later zei dat hij 'hoopte dat De Vries nooit in de Formule 1 terecht komt'.

Twee titels op rij voor Mercedes

Vorig jaar wist Mercedes ook al te winnen in de Formule E. Toen wist Nyck de Vries nog de titel te pakken. Dit jaar ging het seizoen een stuk minder goed voor de Nederlander. Hij is namelijk geëindigd op de negende plaats in het klassement met 106 punten. Teamgenoot Vandoorne scoorde daarentegen maar liefst 213 punten.
Mogelijk gaat De Vries wel een promotie naar de Formule 1 krijgen. Er gaan namelijk geruchten dat de Nederlander het plekje overneemt van Nicholas Latifi bij Williams. Maar met de huidige 'Silly Season' is niks duidelijk in de motorsport.