Marvel film Eternals komt snel naar Disney+

News
maandag, 29 november 2021 om 9:00
eternals 2f1637056722
De nieuwste Marvel film is nog maar net in de bioscoop, maar Disney heeft nu al bevestigd dat Eternals al snel zijn opwachting zal maken op het streamingplatform Disney+.
Het lijkt een trend te worden dat nieuwe Disney films snel na hun bioscoop-release ook op Disney+ verschijnen. We kregen eerder al Mulan, Black Widow en Shang-chi en Jungle Cruise snel op de streamingdienst van Disney, nu blijkt dat ook Eternals niet lang na zijn release naar Disney+ zal komen.
Eternals beleefde zijn première in Nederland op 3 November. Nu is via Streamwijzer bekend gemaakt dat de film nog geen drie maanden later, op 12 januari, op Disney+ zal verschijnen. Hiermee lijkt Disney een nieuwe stap te zetten richting een kortere tijd tussen bioscoop release en de release op Disney+. Voorheen konden bioscopen rekenen op een exclusiviteitsperiode van zes maanden voordat een film op andere kanalen beschikbaar zou komen, maar met de opkomst van de diverse nieuwe diensten lijkt daar definitief een einde aan gekomen.

Eternals eerste grote Disney+ film van 2022

Eternals is het nieuwste deel in de Marvel cyclus en brengt een nieuwe groep buitenaardse helden naar het Marvel Cinematic Universe. De Eternals zijn een godachtig, onsterfelijk buitenaards ras dat al 7000 jaar in het geheim op aarde leeft, maar zich door de gebeurtenissen in Avengers: Endgame genoodzaakt voelen om zich te herenigen om het op te nemen tegen de slechte Deviants. De film werd matig ontvangen en kent een gevarieerde cast met onder anderen Richard Madden, Angelina Jolie, Salma Hayek en Kit Harington (bekend als Jon Snow uit Game of Thrones).