Makers Rick and Morty werken al aan seizoen 7

  Het vierde seizoen van Rick and Morty is nog maar relatief kort achter de rug, maar de makers werken flink vooruit. Het gaat zelfs om een voorsprong van meerdere seizoenen. Tijdens een panel voor Adult Swim Festival liet Dan Harmon, één van de bedenkers van de serie, weten dat er al aan seizoen 7 gewerkt wordt.

  Adult Swim

  Tijdens een panel (dat officieel een terugblik op seizoen 4 was) werd de vraag gesteld of Harmon al iets los kon laten over seizoen 5. Als antwoord daarop vertelde Harmon dat hij al aan seizoen 7 werkt en het dus “niet eens zou weten” als hij seizoen 5 of 6 spoilt. De vraag werd rond de 18 minuten en 45 seconden in het panel gesteld.

  Wat gaat er in de toekomst gebeuren?

  Uit angst om seizoen 5 of 6 te spoilen liet Harmon dus weinig weten omtrent seizoen 7. Wat betreft de wat nabijere toekomst wist hij te melden dat er in toekomstige afleveringen meer te zien zal zijn van Space Beth. Uitvoerend producent Scott Marder voegde toe dat seizoen 5 de Rick and Morty canon behoorlijk zal verrijken.

  Wanneer komt Rick and Morty seizoen 7 uit?

  Uiteraard is het nog even wachten op seizoen 7. Er zijn namelijk nog twee volle seizoenen te gaan voor het zover is. Daar komt nog bij dat Rick and Morty inmiddels berucht is om het lange wachten tussen seizoenen. Het is dus ook nog eens niet gezegd dat we in de komende drie jaar zover zijn.

  Dat er toch al aan het zevende seizoen gewerkt wordt heeft er alles mee te maken dat animatie veel tijd kost. Vooral qua schrijven loopt productie van animatieseries vaak ver vooruit op hoeveel beelden er daadwerkelijk klaar zijn. Overigens is seizoen 7 lang niet het einde van de serie, aangezien Adult Swim in 2018 genoeg afleveringen bijbestelde om Rick and Morty in totaal 10 seizoenen lang te maken.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.