De beste Rick and Morty seizoen 4 afleveringen op een rij!

  Rick and Morty seizoen 4 is al een tijdje bezig en wordt heel gemixt ontvangen. Sommige fans vinden het top, anderen vinden het seizoen een beetje matig. Wij zetten in ieder geval de beste afleveringen van het seizoen voor je op een rijtje.

  Adult Swim

  Dat Rick and Morty seizoen 4 een teleurstelling is voor sommige mensen komt misschien niet als een verrassing. Misschien ben je zelf een van de fans die meer van dit seizoen had verwacht. Toch verbergt dit seizoen een van de beste afleveringen die in de hele serie voorkomt. Verder zitten er nog veel meer goede afleveringen tussen, wij zetten ze toch even voor je op een rijtje.

  One Crew Over the Crewcoo's Morty

  Deze parodie op de klassieke heistfilm formule zal vele fans van de ocean's reeks in het hart raken. De aflevering is niet briljant, maar staat zeker zijn mannetje in deze lijst van de beste afleveringen van Rick and Morty seizoen 4. De hele aflevering neemt eigenlijk het concept van de heistfilm op de hak. Zo zitten er verwijzingen in naar La Casa de Papel en de Indiana Jones reeks.

  Afgezien van de duidelijke referenties naar films en serie uit het heist genre was er ook een onverwachte cameo van Elon Musk. De miljardair en eigenaar van SpaceX en Tesla had vaker laten weten fan te zijn van de serie, maar om hem daadwerkelijk in een aflevering te zien was toch een leuke verrassing. Waarschijnlijk was zijn enige antwoord op de vraag of hij mee wou doen "you son of bitch, I'm in."

  Adult Swim

  Edge of Tomorty: Rick Die Rickpeat

  De opener van het seizoen verdient alleen al een plekje tussen de beste afleveringen van Rick and Morty seizoen 4 op basis van de memes die eruit voortkwamen. De aflevering is zoals de titel doet vermoeden gebaseerd op de film Edge of Tomorrow, wat ook zeker een aanrader is. Rick en Morty verzamelen kristallen die je dood voorspellen als je ze aanraakt.

  Morty draait alleen een beetje door wanneer zijn kristal een dood toont met het meisje waar hij een oogje op heeft. Natuurlijk probeert hij die toekomst te realiseren en dat doet hij door zich constant te laten leiden door het kristal. Zolang het kristal die dood toont, doet hij het goede. Het is een klassiek scenario voor een goede Rick and Morty aflevering.

  Battlestar Ricklactica

  De afsluiter van de eerste helft van Rick and Morty seizoen 4 zat ook heel solide in elkaar. Morty ontdekt een intelligent slangenras nadat hij er door een gebeten wordt. Als gevolg daarvan moeten Rick en Morty op zoek naar een tegengif, wat je natuurlijk alleen zou kunnen vinden op de planeet waar de slang vandaan kwam. Overigens is dit de eerste aflevering waar in daadwerkelijk door de tijd gereisd wordt, wat ook een goede reden is om deze aflevering te kijken.

  De aflevering stelt vraagtekens bij het rommelen met de geschiedenis en toekomst van een beschaving, helaas is dit een veel voorkomend scenario zodra het over tijdreizen gaat. Toch weet Rick and Morty zijn eigen sausje er overheen te gooien door films als The Terminator op de hak te nemen. Laten we vooral ook niet slangenjazz vergeten, het is toch best catchy.

  Star Mort: Rickturn of the Jerri

  Het is nog even een paar dagen wachten totdat deze aflevering op Netflix staat, maar het is zeker een fantastische afsluiting van Rick and Morty seizoen 4. Als de titel het nog niet duidelijk maakte, deze aflevering is een Star Wars parodie. Veel andere cartoons hebben het in het verleden ook gedaan, denk maar aan South Park, The Simpsons en Family Guy. Het was eigenlijk ook maar een kwestie van tijd voordat Rick and Morty zich eraan ging wagen.

  Aangezien de aflevering nog op Netflix moet komen zal ik niet al te veel spoilen, maar je moet wel weten dat de aflevering zeker de moeite waard is. Net zoals met de vorige seizoenen mag ook deze seizoensafsluiter zich rekenen tot een van de beste afleveringen van de gehele serie. Toch was er dit seizoen een aflevering die nog beter was dan deze.

  The Vat of Acid Episode

  De tweede helft van Rick and Morty seizoen 4 viel een beetje tegen totdat deze aflevering uitkwam. Volgens veel fans had de serie zijn klassieke humor verloren, maar met deze aflevering vonden ze het weer terug. In de aflevering lijkt Morty een beetje klaar te zijn met Rick omdat Rick nooit iets met zijn ideeën doet terwijl Rick zijn eigen plannen als briljant beschouwd. Een van die plannen is het springen in een vat zuur.

  Natuurlijk is Morty niet heel enthousiast, maar hij doet het toch. Het leidt allemaal tot een vermakelijke aflevering die toch een boodschap probeert over te brengen dat iedere actie een consequentie heeft. Deze aflevering verdient niet alleen een plekje tussen de beste afleveringen van seizoen 4, maar ook zeker een plekje tussen de beste afleveringen van Rick and Morty in het algemeen. De serie gaat met deze aflevering terug naar zijn bizarre roots en weet een boel van de teleurstelling om seizoen 4 weg te nemen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.