Assassin's Creed Valhalla krijgt op PC toch wél achievements

  Vorige week is eindelijk de nieuwste telg in de AC serie gelanceerd: Assassin’s Creed Valhalla. Spelers op PC kunnen alleen nog geen achievements verdienen. Na gemixte berichten vanuit Ubisoft, claimt de uitgever nu dat de PC-versie binnenkort toch wel achievements krijgt.

  Het duurde niet lang na de lancering van Assassin’s Creed Valhalla dat spelers opmerkten dat de PC-versie geen achievements heeft op Ubisoft Connect - de gloednieuwe vervanger van uPlay. Dat terwijl de recent gelanceerde Watch Dogs Legion die wel heeft. Op het forum van Ubisoft liet een medewerker dan ook weten dat dit niet de bedoeling is en dat er ‘actief gewerkt wordt’ om de achievements in te schakelen.

  Twee dagen later merkte PC Gamer alleen op dat Ubisoft haar mening had veranderd. Volgens een andere medewerker zouden de achievements voor nieuwe games in Ubisoft Connect namelijk vervangen worden door Challenges. Deze nieuwe vorm van uitdagingen zorgt voor ervaringspunten en andere beloningen. Die aankondiging zorgde alleen voor woede bij de fans, die zelfs dreigden met een refund voor hun game.

  Toch wel weer achievements?

  De verwarrende communicatie van Ubisoft blijft alleen doorgaan. De uitgever heeft nu een nieuw statement uitgebracht over de achievements voor Assassin’s Creed Valhalla.

  “We zijn ervan bewust dat achievements niet beschikbaar zijn voor Assassin’s Creed Valhalla spelers op PC. Dat is niet de bedoeling. We werken er actief aan om ze te ontgrendelen en zullen jullie op de hoogte houden wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is. Om duidelijk te zijn, de verwarring aan onze kant was het bericht dat achievements discontinued zouden zijn - dat is niet het geval!”

  Medewerker Ubisoft

  Daarmee is Ubisoft weer teruggegaan naar haar originele standpunt. Hopelijk kunnen spelers op PC snel weer achievements verdienen en is dit het einde van de verwarrende communicatie rondom de game.

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.