Assassin's Creed Valhalla krijgt op PC toch wél achievements

News
maandag, 16 november 2020 om 11:00
valhalla6f1704703922
Vorige week is eindelijk de nieuwste telg in de AC serie gelanceerd: Assassin’s Creed Valhalla. Spelers op PC kunnen alleen nog geen achievements verdienen. Na gemixte berichten vanuit Ubisoft, claimt de uitgever nu dat de PC-versie binnenkort toch wel achievements krijgt.
Het duurde niet lang na de lancering van Assassin’s Creed Valhalla dat spelers opmerkten dat de PC-versie geen achievements heeft op Ubisoft Connect - de gloednieuwe vervanger van uPlay. Dat terwijl de recent gelanceerde Watch Dogs Legion die wel heeft. Op het forum van Ubisoft liet een medewerker dan ook weten dat dit niet de bedoeling is en dat er ‘actief gewerkt wordt’ om de achievements in te schakelen.
Twee dagen later merkte PC Gamer alleen op dat Ubisoft haar mening had veranderd. Volgens een andere medewerker zouden de achievements voor nieuwe games in Ubisoft Connect namelijk vervangen worden door Challenges. Deze nieuwe vorm van uitdagingen zorgt voor ervaringspunten en andere beloningen. Die aankondiging zorgde alleen voor woede bij de fans, die zelfs dreigden met een refund voor hun game.

Toch wel weer achievements?

De verwarrende communicatie van Ubisoft blijft alleen doorgaan. De uitgever heeft nu een nieuw statement uitgebracht over de achievements voor Assassin’s Creed Valhalla.
Daarmee is Ubisoft weer teruggegaan naar haar originele standpunt. Hopelijk kunnen spelers op PC snel weer achievements verdienen en is dit het einde van de verwarrende communicatie rondom de game.