Bridgerton seizoen 2 officieel bevestigd door Netflix!

News
vrijdag, 22 januari 2021 om 9:30
rsz bridgerton 101 unit 01798r3f1614939331
Eén van de meest populaire series op Netflix vorig jaar was ongetwijfeld Bridgerton. Ondanks het grote succes was er alleen nog geen nieuw seizoen aangekondigd. Daar komt nu verandering in, want Netflix heeft officieel Bridgerton seizoen 2 bevestigd.
De populariteit van The Queen’s Gambit leek in 2020 niet overtroffen te kunnen worden, maar in de laatste week van het jaar kwam er toch nog een uitdager bij. Het romantische en komische kostuumdrama Bridgerton sloeg namelijk in als een bom op Netflix en heeft in korte tijd al een enorme fanbase opgebouwd - hoewel Netflix niet blij is met alle aandacht.
Het was dan ook zeer opmerkelijk dat de streamingdienst angstvallig stil bleef over een volgend seizoen. Mede omdat de serie is gebaseerd op een boekenreeks met nog genoeg materiaal om nog eens acht seizoenen te maken. Gelukkig voor alle fans is nu de kogel eindelijk door de kerk. Via Twitter heeft Netflix namelijk officieel de komst van Bridgerton seizoen 2 bevestigd.

Waar gaat Bridgerton over?

De serie speelt zich af in de Regency Era van Engeland, aan het begin van de 19de eeuw. Voor de high society is het enorm belangrijk om hun zoons en dochters te koppelen aan een goede match. Niet alleen voor geld, maar natuurlijk ook voor macht. Bridgerton richt zich daarbij op twee families. De Featheringtons, met drie niet heel begeerlijke dochters, en de Bridgertons, die de kroonjuweel van ‘het seizoen’ in handen hebben met dochter Daphne (Phoebe Dynevor).
De gebruikelijke gang van zaken, met veel feesten en ontmoetingen onder toezicht, wordt dit jaar alleen flink verstoord door Lady Whistledown (ingesproken door Julie Andrews). Deze anonieme dame lijkt overal ogen te hebben en verspreid elk gerucht door Londen, wat voor veel onrust zorgt onder de elite.