Lucasfilm had twijfels bij geliefde Star Wars game

News
dinsdag, 11 april 2023 om 13:30
star wars jedi survivorf1675242003
Het Star Wars universum is een mooie voedingsbodem voor verschillende media. Zo heeft de franchise al heel wat geliefde games voortgebracht. Een recent voorbeeld is Star Wars Jedi: Fallen Order, maar Lucasfilm had eigenlijk grote twijfels bij deze game.
Jedi zijn is voor veel Star Wars fans een droom, die via games gelukkig een klein beetje uit kan komen. Veel spelers konden bijvoorbeeld erg genieten van Star Wars Jedi: Fallen Order en binnenkort is het tijd voor het vervolg in de vorm van Star Wars Jedi: Survivor. Maar als het aan Lucasfilm had gelegen, hadden die games misschien wel helemaal geen Jedi als hoofdpersoon.
Dat laat Stig Asmussen, regisseur van beide games, weten tegenover The Guardian. Hij vertelt dat Lucasfilm zich erg beschermend opstelt tegenover het concept van een Jedi. Toen Respawn met het idee van een third-person actie-game rondom een Jedi kwam, werd de studio teruggefloten.
Er volgde een lang proces waarin Lucasfilm wilde weten waarom Respawn graag een Jedi wilde hebben en wat het met de Jedi wilde doen. Er kwamen voorstellen om de hoofdpersoon een “Force user” te noemen, of helemaal te vervangen door bijvoorbeeld een premiejager of een smokkelaar. Gelukkig wist Respawn uiteindelijk Lucasfilm te overtuigen: het woord Jedi werd zelfs onderdeel van de titel van de game.

Wanneer verschijnt Star Wars Jedi: Survivor?

Of Cal Kestis de titel van Jedi nog steeds verdient merken we binnenkort in Star Wars Jedi: Survivor. De game verschijnt op 28 april voor PS5, Xbox Series X en PC. Als het aan Respawn ligt is de game niet zomaar een vervolg, maar het middelste deel van een trilogie.