Update - Cyberpunk 2077 wordt nog mooier dankzij nieuwe feature

News
dinsdag, 11 april 2023 om 13:00
cyberpunk 2077f1681208905
Met alle toeters en bellen aan is de wereld van Cyberpunk 2077 al een waar feestje voor het ogen. De game kan nu alleen nog mooier gemaakt worden dankzij een nieuwe feature.

Update - Patch morgen te downloaden

Als je aan de slag wil met Path-Tracing en je hebt de benodige hardware ervoor in huis, dan kan je dat bijna doen. De patch zal namelijk te downloaden zijn op woensdag 12 april. Ben je benieuwd hoeveel mooier Cyberpunk 2077 kan worden, dan kan je hieronder de video van Digital Foundry bekijken, die alvast met de tech aan de slag zijn geweest.
Origineel bericht:
Als er één grafische setting is die de laatste jaren voor veel opzienbaring heeft gezorgd, dan is dat zonder twijfel Ray-Tracing. Met de technologie kan belichting en reflecties op een realistische manier worden berekend, waardoor locaties en in één klaar veel realistischer uitzien. Op die manier heeft zelfs Minecraft een enorme grafische boost gekregen.
Eén van de games die optimaal profiteert van Ray-Tracing is Cyberpunk 2077. Dankzij de verschillende manieren van verlichting in de game - van een brandende zon tot aan kleurrijke neon-verlichting - komt elk scenario prachtig tot leven. Maar het kan nog een stuk mooier.
Nvidia heeft namelijk bekendgemaakt dat de game binnenkort ‘Path-Traced Visuals’ krijgt. Path Tracing staat ook wel bekend als Full Ray Tracing en tilt de technologie naar het volgende niveau. Het wordt door visual artists gebruikt om filmachtige graphics te maken die niet te onderscheiden zijn van echte beelden.

Cyberpunk 2077 feature alleen voor nieuwe PC’s

De reden waarom we Path-Tracing nog niet wijdverspreid in games zien, komt door de kracht die nodig is om de beelden te renderen. De feature wordt dan ook niet voor iedereen beschikbaar in Cyberpunk 2077.
Path-Tracing zal namelijk alleen werken in combinatie met DLSS 3, een technologie die momenteel exclusief is voor Nvidia RTX 4000-kaarten. Met DLSS 3 hoeft maar een achtste van de pixels worden gerenderd, de rest wordt gedaan door AI en GeForce RTX Tensor Cores. Heb je één van de nieuwe videokaarten, dan kan je binnenkort je ogen verwennen in Cyberpunk 2077.
Dit bericht is bijgewerkt op 11 april 2023.