'Loot boxes zorgen in 2025 voor 20 miljard dollar omzet'

News
woensdag, 10 maart 2021 om 11:30
loot boxes verboden door blizzard in belgie 137985
De laatste jaren zien we steeds meer games verschijnen met loot boxes en dat zal voorlopig niet stoppen. Het is namelijk een makkelijke manier voor uitgevers om geld te verdienen en volgens een onderzoeksbureau zullen loot boxes in 2025 zelfs verantwoordelijk zijn voor 20 miljard dollar omzet.
Dat je veel geld kan verdienen met loot boxes is al lang geen geheim meer. Het is dan ook niet verrassend om populaire AAA games te zien die deze praktijk gebruiken, zoals FIFA 21, Fortnite en Overwatch. Volgens een rapport van Juniper Research hebben uitgevers dan ook 15 miljoen dollar winst gemaakt in 2020 alleen al, zo meldt GamesIndustry.biz.
Maar het onderzoeksbureau denkt dat er in de toekomst exponentieel meer geld verdiend zal worden met loot boxes. Juniper Research verwacht namelijk een omzet van maar liefst 20 miljard dollar in 2025. Een groot gedeelte van die omzet zal worden gegenereerd door middel van mobile games. Daarnaast zal voornamelijk het Verre Oosten en China verantwoordelijk zijn voor de omzet, waar mobile games steeds populairder worden.

Hoe zit het met loot boxes in Europa?

In het onderzoeksrapport staat de prognose dat West-Europa maar voor een klein gedeelte zal zorgen voor de enorme omzet van loot boxes. Heel vreemd is dat niet, want in de regio komt er steeds meer weerstand tegen de praktijk. Zo heeft de Kansspelautoriteit in Nederland bijvoorbeeld bepaald dat loot boxes in sommige games vallen onder gokken en dus verboden zijn, zoals in FIFA 21. Ook in België zijn loot boxes verboden en de verwachting is dan meer landen de praktijk in de komende jaren aan banden zullen leggen.