Loot boxes verboden voor Blizzard games in België

  Blizzard heeft de loot boxes verboden uit Overwatch en Heroes of the Storm voor de Belgische spelers. Dit doen ze door het rapport van de Kansspelcommissie uit april, waarin staat dat het kopen van loot boxes wordt gezien als gokken. Blizzard is niet de eerste grote game producent die loot boxen verwijdert in België.

  Blizzard

  In april werd door de Belgische Kansspelcommissie besloten dat het openen van loot boxes uit Overwatch, volgens de Belgische wetgeving, als gokken wordt gezien. Net als 2K Games, van NBA 2K19, geeft Blizzard aan dat ze verbaast is over de strekking van het verslag en dat ze die mening zeker niet deelt. Toch heeft Blizzard besloten om zich aan de Belgische wetgeving te houden en wijziging doorgevoerd in haar spellen.

  Loot boxes verboden in België

  De maatregel houdt in dat de Belgische spelers geen loot boxes meer kunnen kopen met echt geld, maar ze kunnen de kisten nog wel kopen met in-game valuta. Deze valuta kan worden verdiend door het spelen van het spel. Gelukkig zal alle content voor zowel Overwatch als Heroes of the Storm gewoon beschikbaar blijven voor alle spelers uit België.

  Een tijd geleden al werden de loot boxes voor Nederlandse en Belgische spelers verwijdert uit de spellen Dota 2 en Counter-Strike: Global Offensive. Eerder deze week heeft 2K Games aangegeven dat er in Nederland en België bepaalde restrictie, met betrekking tot loot boxes, gelden voor het nieuwe spel, NBA 2K19.

  In België wordt het verboden om met echt geld loot boxes te kopen en in Nederland zullen gamers geen gebruik kunnen maken van de Auction House, waar spellers kunnen worden verkocht. Ook bij NBA 2K19 kunnen spelers nog wel loot boxes kopen met de in-game valuta.

  Kansspelcommisie deelt waarschuwingen uit

  Ook EA, de maker van FIFA, heeft heeft al een waarschuwing gehad van de Kansspelcommissie. Grote bedrijven, zoals Blizzard en 2K Games, zijn al overstag gegaan en het lijkt niet lang te gaan duren voordat andere bedrijven zullen volgen.

  Heroes of the Storm

  Verkijgbaar vanaf 2 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.