Live evenement E3 2021 officieel geannuleerd

  Door het coronavirus worden er wereldwijd nog steeds evenement afgelast. Ook de gamesindustrie wordt er door aangetast, want het live evenement van de E3 2021 is nu officieel geannuleerd door de organisatie.

  Dat was dit jaar in juni weer een groots evenement konden organiseren was voor veel mensen vorig jaar de hoop, maar is duidelijk geworden dat we niet zo makkelijk van het coronavirus zullen afkomen. Daarom was er al voor de E3 2021 een digitaal evenement gepland, zodat uitgevers en ontwikkelaars alsnog een kans hebben om hun games aan het grote publiek te tonen.

  Het digitale evenement betekent alleen niet dat er geen plannen waren voor een live evenement op locatie in Los Angeles. Daar is nu alleen definitief een streep door gezet. Tijdens een vergadering van de Board of Los Angeles Convention and Tourism Development, is namelijk duidelijk geworden dat het live evenement op 15 juni nu echt van tafel is. Dat is te lezen in het officiële document dat is gepubliceerd na de vergadering. Wel is de organisatie aan het kijken of er mogelijk een live uitzending mogelijk is vanuit het beursgebouw, maar waar dan geen publiek bij aanwezig is.

  Het einde van de E3?

  De problemen die het coronavirus met zich meebrengt is slecht nieuws voor de organisatie van de E3. En dan hebben we het niet alleen over de korte termijn, omdat er veel inkomsten worden misgelopen door het tweemaal toe missen van een fysieke E3. Veel mensen vragen zich namelijk af of een grote beurs zoals de Electronic Entertainment Expo wel echt nodig is. Grote uitgevers zoals Sony organiseren namelijk steeds vaker hun eigen evenementen, zoals de State of Play vorige week waarbij een PS5 upgrade van Final Fantasy VII Remake werd aangekondigd en nieuwe beelden van Deathloop werden getoond.

  Anderzijds zou de E3 alleen nog wel een belangrijk middel zijn van kleinere uitgevers en ontwikkelaar, die niet de mogelijkheden hebben van de grote jongens. Of we in de toekomst van de E3 2022 en verder kunnen genieten, dat moet dus nog blijken.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.