'Groot PS5 probleem wordt deze zomer opgelost'

News
maandag, 01 maart 2021 om 11:30
Sony gaat komende zomer een van de grootste PS5 problemen oplossen. Zo meldt Bloomberg in een nieuw rapport. Deze zomer gaat Sony namelijk de PS5 SSD-uitbreiding toelaten volgens mensen die inzicht hebben in de plannen van het Japanse bedrijf.
Sony gaat deze zomer de uitbreidbare opslag van de PlayStation 5 mogelijk maken. De feature, waarover vorig jaar in maart al gesproken werd, komt meer dan een half jaar na de release van de console eindelijk beschikbaar. Zo stellen een aantal anonieme bronnen tegenover Bloomberg. De extra opslag beschikbaar maken zorgt ervoor dat spelers SSD's aan de console kunnen koppelen om meer opslagruimte te krijgen voor hun console.
De SSD werd al snel een PS5 probleem na de lancering in november. Spelers ontdekten dat van 825 GB slechts 667 GB overblijft, wat niet enorm veel is. Games als Call of Duty nemen bijvoorbeeld al 133 GB in beslag en dus is de SSD zo vol. In tegenstelling tot de Xbox Series X was er vanaf de lanceringsdag niet direct een mogelijkheid om dat geheugen uit te breiden.
dualsense ps5f1603819788

Naast oplossing voor PS5 probleem ook betere koeling

Naast de oplossing voor het grote PS5 probleem is er nog een ander voordeel dat deze zomer beschikbaar wordt. Via een firmware update wordt de hogere snelheid van de koeling ook ontgrendeld. De extra koeling moet voorkomen dat de console oververhit raakt. Sony laat zelf het volgende weten: “As previously announced, we are working to enable M.2 SSD storage expansion for PlayStation 5. The timing has not been announced and details will be shared later."
Het blijft dus nog even afwachten tot Sony zelf de plannen officieel bekendmaakt. In de tussentijd wachten we af tot er meer PlayStation 5 voorraad komt. Naast de opslagproblemen is dat namelijk het andere grote probleem van de Sony op dit moment. Een oplossing daarvoor wordt pas eind 2021 verwacht.