Live-action How to Train Your Dragon-film in de maak

News
zondag, 19 februari 2023 om 11:00
how to train your dragon 3 hidden world het einde van een trilogie 144998
Universal Pictures werkt aan een live-action versie van How to Train Your Dragon. De animatiefilm moet op 14 maart 2025 verschijnen. Zo meldt The Hollywood Reporter.
Er komt een live-action versie van How to Train Your Dragon aan. Achter de schermen is Universal Pictures al druk bezig met het casten van de jonge Viking Hiccup die samen met zijn draak Toothless de mensheid en de mythische wezens weer als eenheid samen wil brengen. Wie de hoofdrol gaat spelen, is alleen nog wel de vraag.
Om ervoor te zorgen dat de productie in goede banen geleid wordt, is Dean Deblois aangesteld als regisseur voor de film. DeBois schrijft de film ook en is tevens producent voor de film. De regisseur was ook verantwoordelijk voor de trilogie aan animatiefilms die meer dan 1,6 miljard dollar opbrachten via de box office.

How to Train Your Dragon-films enorm succesvol

How to Train Your Dragon kreeg tussen 2010 en 2019 drie films. Ieder van de animatiefilms van Dreamworks werd goed ontvangen, waarbij de eerste nog altijd de beste Rotten Tomatoes-score houdt met een 99 procent Fresh-rating. De meest-recente film in de reeks verscheen in 2019 en werd als waardige afsluiter gezien van de trilogie. De film bracht dik 500 miljoen dollar op, waardoor de eindstand van de trilogie op meer dan 1,6 miljard kwam te staan.