LittleBigPlanet maker werkt aan gloednieuwe game

News
woensdag, 12 april 2023 om 12:00
ps5 sackboyf1605877441
Er is een gloednieuwe game in ontwikkeling van Media Molecule, de studio achter LittleBigPlanet. Helaas betekent dat ook dat de ondersteuning voor een andere game ten einde komt. Er gaat namelijk veel veranderen voor de game Dreams.
Media Molecule, de studio die naam maakte met LittleBigPlanet, is begonnen aan een nieuwe game. Dat laat de studio weten in een blogpost rondom Dreams. De post gaat er in de eerste plaats over dat Dreams geen verdere ondersteuning krijgt.
Dreams gaf PS4 spelers de mogelijkheid om hun eigen games te maken. In de afgelopen vier jaar heeft Media Molecule allerlei updates naar de game gebracht en in-game competities georganiseerd, maar dat stopt met ingang van september. Kritieke bugs worden daarna nog opgelost, maar er komen geen grote updates meer. De ontwikkelaar kon geen manier vinden om Dreams te blijven ondersteunen op een manier die op lange termijn was vol te houden.
Spelers kunnen Dreams wel blijven spelen. De servers blijven voorlopig online en je kunt dus games blijven maken en delen. Ook kun je de game blijven downloaden en kopen, iets wat met sommige andere titels waarvan een live-service aspect wordt stopgezet nog wel eens anders is.

Wat voor game maakt Media Molecule na Dreams?

Media Molecule kan helaas nog niet zeggen waar nu aan gewerkt wordt. De studio kan alleen bevestigen dat het niet Dreams 2 is, of iets anders dat gerelateerd is aan de IP. LittleBigPlanet lijkt tegenwoordig toevertrouwd aan Sumo Digital, dus het lijkt goed mogelijk dat de nieuwe game van Media Molecule een nieuwe IP wordt.