Laatste Tarantino film is niet wat je verwacht

News
woensdag, 12 april 2023 om 12:30
Onlangs doken de eerste berichten op dat Tarantino">Quentin Tarantino binnenkort aan een nieuwe film begint. Er werd ook meteen gespeculeerd over waar deze vermoedelijk laatste Tarantino film over zou gaan. Maar het ziet er naar uit dat de film niet is wat je er van verwacht.
Volgens eerdere berichten wil Quentin Tarantino later dit jaar beginnen aan zijn nieuwste film. Die zou The Movie Critic heten en aanvankelijk gingen er berichten rond dat hij zou gaan over Pauline Kael. Deze criticus was een prominente figuur in de jaren 70 en Tarantino is een bewonderaar van Kael.
Die geruchten heeft Tarantino alleen ontkracht tijdens een reeks optredens rondom zijn boek Cinema Speculation. De regisseur laat weten dat zijn film inderdaad over een filmcriticus gaat die echt heeft bestaan, maar het is niet Pauline Kael. De criticus over wie het wel gaat is geen bekende naam en meer wil Tarantino er niet over zeggen, meldt Gunow (via The Playlist).
Toch heeft Tarantino nog iets te melden over zijn nieuwe film: het is namelijk geen wraakverhaal. Dat is opvallend te noemen, want wraak is al meer dan 20 jaar een belangrijk thema in Tarantino’s films. Sinds Jackie Brown uit 1997 heeft de regisseur geen enkele film gemaakt waarin wraak geen rol speelde.

Waarom wordt The Movie Critic Tarantino’s laatste film?

Tarantino heeft lange tijd volgehouden dat hij tien films ging maken, omdat hij vindt dat regisseurs alleen maar slechter worden naarmate ze ouder worden. Hij wil niet dat zijn laatste film slecht is wil daarom op tijd stoppen. Als je, zoals Tarantino zelf, de twee delen van Kill Bill als één film beschouwt, wordt The Movie Critic zijn tiende film, wat dus zijn laatste is, als hij zich aan zijn plannen houdt.

Populair Nieuws