Lightyear krijgt heel snel een release op Disney+

News
woensdag, 20 juli 2022 om 11:30
lightyear ov st 3 jpg sd low copyright the walt disney company 2022f1658305095
De Toy Story spin-off Lightyear is vorige maand in de bioscopen verschenen, maar als je de film hebt gemist, dan hoef je niet lang te treuren. De release van de film op streamingdienst Disney+ is namelijk al heel snel!
Waar je vroeger maanden moest wachten tot de release op DVD of Blu-ray, zijn nieuwe films tegenwoordig al een stuk sneller op je eigen televisie te bekijken. Hoewel Lightyear namelijk niet zo lang geleden in de bioscoop is geland, 15 juni om precies te zijn, komt de astronaut ook al bijna naar Disney+.
Dat heeft de streamingdienst bekendgemaakt via een tweet. Op 3 augustus verschijnt Lightyear al op Disney+, zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen. De Premium-release is namelijk alleen voor films die tegelijkertijd op de streamingdienst verschijnen als in de bioscoop. Momenteel kan je Lightyear ook nog in de bioscoop zien.
Regisseur Angus MacLane is blij dat de film op de streamingdienst verschijnt, omdat het project volgens hem op deze manier zoveel mogelijk fans kan bereiken.

"We hebben jaren van ons leven aan deze film gewijd en we zijn er zo trots op. We willen hem met zoveel mogelijk mensen delen. Disney+ geeft niet alleen meer fans een kans om 'Lightyear' te zien, het geeft ons allen de middelen om hem opnieuw en opnieuw te zien."

Geweldige animatie in Lightyear

Lightyear speelt zich af in een alternatief universum, waarin Buzz Lightyear een echte astronaut is, in plaats van een pop uit Toy Story. De missie van de jonge Lightyear gaat alleen compleet mis, waardoor hij en zijn team gestrand raakt op een vijandelijke planeet.
In onze review prijzen we Lightyear voor de geweldige animatie en veel emotionele scenes. De film is alleen, in tegenstelling tot Toy Story, niet heel erg geschikt voor kleine kinderen.