Lichtere en dunnere Samsung Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 aangekondigd

News
woensdag, 19 juli 2023 om 14:30
20220902 fold4 5f1689772404
Het was een publiek geheim, maar Samsung heeft nu officieel de Samsung Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 aangekondigd. Beide modellen moeten dunner en lichter worden dan hun voorgangers.
Het lijkt nog niet zo lang geleden dat de eerste uitvouwbare smartphones verschenen, maar Samsung is ondertussen alweer aanbeland bij de vijfde generatie van de Z Fold en Z Flip. Het was een publiek geheim dat er nieuwe modellen van de uitvouwbare smartphones zouden verschijnen, maar het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft nu officieel de Samsung Galaxy Z Fold 5 en Flip 5 aangekondigd in een blogpost.
Veel informatie heeft het bedrijf nog niet onthuld, want de smartphones zullen uitgebreid getoond worden tijdens het Samsung Unpacked event, dat plaatsvindt op 26 juli. Wel laat Dr. TM Roh, de president van Mobile eXperience Business bij Samsung, weten dat de nieuwe modellen weer een belangrijke stap zetten.

“We hebben de normen voor de ergonomie van opvouwbare smartphones verhoogd. Een verschil van millimeter in de dikte van een apparaat klinkt misschien niet als een grote verandering, maar elke gram en millimeter in een opvouwbaar apparaat vereist een technische doorbraak. Het vereist vakmanschap met passie. Als het goed wordt gedaan, is het voordeel voor gebruikers enorm. Daarom hebben we geïnnoveerd om onze nieuwste opvouwbare apparaten slanker en lichter te maken dan onze vorige generaties.”

Ook nieuwe smartwatches op komst

Tijdens het Samsung Unpacked event zullen er niet alleen de nieuwe Fold en Flip smartphones getoond worden. Het bedrijf gaat namelijk ook de Galaxy Watch 6 en Watch 6 Classic smartwatches uit de doeken doen, evenals de Galaxy Tab S9 Series.