Sergio Perez erkent problemen: "Ik moet elk weekend op het podium staan"

News
woensdag, 19 juli 2023 om 14:00
sergio perez gp groot brittannie 2023f1689764862
Een lange tijd loopt het al niet lekker bij Sergio Perez. De Red Bull Racing-coureur erkent nu dat het beter moet en dat hij elk weekend op het podium moet staan.
Voor vijf races op rij heeft Sergio Perez niet Q3 gehaald en daardoor zijn ook de uitslagen in de Grands Prix op zondag niet geweldig geweest. Het begon met een zestiende plaats in Monaco, gevolgd door een vierde, zesde, derde en zesde plaats. Het gat met teamgenoot Max Verstappen is daardoor gestegen tot maar liefst 99 punten.
In het verleden is het wel vaker gebeurd dat een coureur van Red Bull Racing een paar races op rij geen geweldige resultaten boekte, maar dit seizoen ligt de situatie heel anders. De RB19 van het team is namelijk enorm dominant, wat te zien is aan de resultaten van Verstappen. Perez erkent dat nu ook, in een persbericht van Red Bull Racing voor de GP van Hongarije, dat het beter moet.

“Het gaat erom dat ik mijn hele weekend op de juiste plaats krijg. Ik weet dat ik dit seizoen af en toe tekort ben geschoten in de kwalificatie, dus mijn focus moet liggen op een succesvolle zaterdag, want ik weet dat ik de race pace heb op zondag en een ongelooflijke auto die elk weekend op het podium zou moeten staan.”

Perez maakt werk van achterstand

Om ervoor te zorgen dat hij betere prestaties gaat leveren, heeft de Mexicaan dan ook hard gewerkt de laatste tijd. Zo zegt Perez dat hij in Milton Keynes, waar Red Bull Racing is gevestigd, met zijn team heeft gewerkt aan verbeteringen. Ook heeft hij zijn vrije weekend in een F1-auto doorgebracht, tijdens de Red Bull Showdown in Madrid.

Populair Nieuws