Lewis Hamilton zat bijna in Top Gun Maverick

News
woensdag, 10 augustus 2022 om 17:30
top gun maverick minf1678404898
Lewis Hamilton zien we geregeld achter het stuur van een Formule 1-auto. Maar het blijkt dat we hem bijna in een heel ander bliksemsnel voertuig hadden gezien. Hij kreeg namelijk een rol aangeboden in Top Gun Maverick.
De originele Top Gun is inmiddels heel wat jaartjes oud en Lewis Hamilton vertelt in een interview met Vanity Fair dat hij als kind geobsedeerd was door de film. Toen hij hoorde dat er een vervolg kwam hing hij dus al snel aan de lijn met Tom Cruise, met wie Hamilton bevriend is. Hij liet Cruise weten dat hij graag in de film wilde zitten en zelfs een rol als schoonmaker in de achtergrond zou aannemen.
De Formule 1 ster kreeg inderdaad een rol aangeboden, maar niet als schoonmaker. Tom Cruise zag hem namelijk meer als straaljagerpiloot. Dat was een aardige rol geweest, helemaal omdat Top Gun Maverick één van de best verdienende films sinds de pandemie is.

Formule 1 gooide roet in het eten

Wie Top Gun Maverick heeft gezien zal alleen weten dat Hamilton er niet in te zien was. De opnames van de film stonden namelijk gepland op het hoogtepunt van het Formule 1 seizoen van vorig jaar. Het was op dat moment spannend tussen Hamilton en Verstappen, dus Hamilton kon er geen andere verantwoordelijkheid bij gebruiken.
Uiteindelijk moest Hamilton dan ook afzien van zijn rol in Top Gun Maverick. Hij liet dat per telefoon weten aan Tom Cruise en regisseur Joseph Kosinksi. Hamilton spreekt van het ergste telefoongesprek dat hij ooit heeft gevoerd.

Populair Nieuws