'Lewis Hamilton is geïrriteerd door salaris van Max Verstappen'

News
dinsdag, 23 mei 2023 om 16:30
lewis hamilton max verstappen fernando alonso gp australie 2023f1684851726
Er zijn geruchten dat Lewis Hamilton de overstap maakt naar Ferrari. Volgens Helmut Marko komt dat doordat de Brit geïrriteerd is door het salaris van concurrent Max Verstappen.
Niet lang geleden heeft Lewis Hamilton gezegd dat hij zijn carrière in de Formule 1 wil eindigen bij Mercedes. Hij zal dus niet de overstap maken naar een ander team. Maar deze week zijn er geruchten opgedoken dat Ferrari heel graag de zevenvoudig wereldkampioen een contract wil aanbieden, met een flink salaris dat erbij komt kijken.
Het zou Helmut Marko niks verbazen als Hamilton inderdaad de overstap maakt naar het team uit Maranello. Volgens de adviseur van Red Bull Racing irriteert de Brit zich namelijk aan rivaal Max Verstappen. Dat zegt Marko in gesprek met F1-insider.com.

“Er zijn twee dingen die Hamilton echt irriteren. De eerste is dat hij geen wereldkampioen meer is en het wordt moeilijk om dat in de toekomst weer te worden. Naast het sportieve aspect is Lewis allesbehalve blij dat hij niet meer de best verdienende coureur is in F1. Dat is Max nu. Dat is iets wat hij wel kan veranderen met de hulp van Ferrari.”

Hamilton in het rood?

Als Hamilton daadwerkelijk de overstap maakt, dan moet er wel iemand vertrekken bij Ferrari. Er gaan geruchten dat het een deal wordt tussen Mercedes en Ferrari, waarbij Charles Leclerc juist vertrekt naar de Silver Arrows.
Anderzijds gaan er ook verhalen dat Leclerc juist dicht bij een contractverlenging is bij Ferrari. In dat geval zouCarlos Sainz plotseling zonder stoeltje komen te zitten en moet de Spanjaard druk op zoek naar een ander team voor 2024.