Update - ING lijkt last te hebben van een storing

News
dinsdag, 23 mei 2023 om 16:24
ING klanten lijken niet bij hun geld te kunnen. Er komen veel meldingen binnen van een storing. Op Allestoringen is er al een piek te zien van ruim 800 meldingen.

Update - Problemen lijken voorbij

Na ongeveer twee uur is het aantal meldingen van een storing flink afgezakt en gaan ze weer richting een normaal niveau. Wat er precies aan de hand was is nog steeds de vraag. De klantenservice van ING kon sommige klanten vertellen dat er geen storing was, maar een vertraging. Andere klachten werden doorverwezen naar de technische helpdesk.
Oorspronkelijk bericht:
Het lijkt erop dat de ING-bank last heeft van een storing. Via Allestoringen zijn het afgelopen uur veel meldingen binnengekomen. Op de site van ING wordt nog geen melding gemaakt, maar via Twitter heeft de bank wel klachten te verwerken.
De precieze aard van de problemen is niet in alle gevallen even duidelijk. Eén Twitteraar schrijft dat het lang duurt om in te loggen, als het al lukt. Ook de site van ING zou voor deze gebruiker niet laden. ING suggereert dat het verwijderen van de cookies in je browser kan helpen, maar het is niet duidelijk of dat in dit geval ook echt de problemen oplost.

Wanneer is de ING storing opgelost?

Vooralsnog is er dus nog veel onduidelijk over deze storing bij ING, als het een storing is. Mocht het een langere tijd duren, dan kan het zinvol zijn om de Twitter-pagina van de bank en de officiële storingspagina op de ING-website in de gaten te houden. Als er problemen zijn aan de kant van ING wordt het daar doorgaans gemeld.
Uiteraard kan het ook zijn dat een storing plotseling weer voorbij is. Dat wil zelfs bij hoge pieken nog wel eens voorkomen. Momenteel lijkt er sprake van een lichte daling in het aantal meldingen op Allestoringen, maar het is afwachten of dat doorzet. Mocht het niet lukken om in te loggen, dan kun je het altijd later nog eens proberen.