F1-baas niet bang om Verstappen te verliezen: "Het is geen probleem"

News
dinsdag, 23 mei 2023 om 10:00
max verstappen gp miami 2023 helmf1684826426
Max Verstappen heeft aangegeven niet blij te zijn met alle veranderingen in de Formule 1 en dreigt zelfs om vroegtijdig te vertrekken. Maar F1-baas Stefano Domenicali is niet bang voor het vertrek van de wereldkampioen.
De laatste jaren is de Formule 1 enorm gegroeid qua publiek, mede dankzij de Netflix-serie Drive to Survive. Om fans te vermaken proberen eigenaar Liberty Media en CEO Stefano Domenicali steeds te zoeken naar manieren om de sport spannender te maken. Zo zijn bijvoorbeeld sprintraces geïntroduceerd, die dit jaar ook nog eens op de schop zijn gegooid.
Meerdere coureurs zijn er geen fan van, met Max Verstappen als de meest uitgesproken coureur. De regerend wereldkampioen zei zelfs dat hij niet weet of hij nog in de Formule 1 wil rijden als er zoveel verandert, naast de steeds groter wordende kalender.
Domenicali is alleen niet bang dat Verstappen vroegtijdig vertrekt uit de sport. Dat heeft de F1-baas aangegeven in een interview met The Daily Mail.

“Ik heb de problemen besproken met Max voor de laatste race in Miami. Hij zei dat hij houdt van de sport en wat hij doet. Hij is wereldkampioen en hij vecht voor een derde titel. Hij is geboren in een auto. Ik zou zeggen dat hij langer blijft dan ik. Het is geen probleem.”

Veranderingen voor de fans

In het interview heeft Domenicali ook duidelijke woorden voor coureurs die het niet eens zijn met de veranderingen. Volgens de Italiaan zijn de coureurs namelijk onderdeel van de sport en de wereld en groeit het alleen maar omdat de eigenaren groter denken.
De sport heeft nu een nieuw publiek en de teams en coureurs moeten ‘waarde voor het geld bieden elke sessie, niet alleen in rondjes rijden puur voor het vermaak van de engineers en coureurs’.