Lewis Hamilton heeft erg goed gevoel bij overstap naar Ferrari

News
maandag, 05 februari 2024 om 11:00
lewis hamilton abu dhabi 2023f1706882512
Lewis Hamilton schokte vorige week de Formule 1-wereld, door een overstap naar Ferrari aan te kondigen. Nu laat de wereldkampioen in een uitgebreide reactie weten dat zijn jeugddroom voor hem uitkomt en dat hij hetzelfde gevoel kreeg als bij zijn overstap naar Mercedes.
Het leek er een lange tijd op dat Lewis Hamilton nooit het team van Mercedes zou verlaten en zelfs na zijn tijd als F1-coureur een levenslange ambassadeur voor het merk zou zijn. Maar aan al die zekerheid is vorige week vanuit het niets een einde gekomen. Nadat er donderdagochtend geruchten verschenen dat hij de overstap maakt naar Ferrari, was het diezelfde avond al officieel bevestigd.
Eerder liet de Brit al weten in een officiële verklaring van Mercedes dat het voor hem ‘één van de moeilijkste beslissingen is’ die hij ooit heeft genomen. Op zijn eigen social media-kanaal is Hamilton nu dieper ingegaan op zijn keuze, na een paar bewogen dagen. Daarin laat hij weten dat er nu eindelijk een jeugddroom voor hem uitkomt.

“De tijd is voor mij gekomen om aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen en ik kom in 2025 bij Scuderia Ferrari. Ik voel me ongelooflijk gelukkig, na dingen bereikt te hebben met Mercedes waar ik als kind alleen maar van had kunnen dromen, dat ik nu de kans heb om een andere jeugddroom te vervullen. Rijden in Ferrari rood.”

Deja-vu voor Hamilton?

Hamilton zegt dat hij enorm dankbaar is voor zijn tijd bij Mercedes, maar dat de ‘tijd rijp is voor verandering en een nieuwe uitdaging’. De wereldkampioen kan zich nog herinneren dat iedereen ook verbaasd was toen hij de overstap maakte van McLaren naar Mercedes. Hamilton heeft hetzelfde gevoel dat hij destijds ook had.