‘Resident Evil 9 in ontwikkeling, samen met 4 andere games’

News
maandag, 05 februari 2024 om 10:30
resident evil villagef1611146374
Resident Evil Village is inmiddels al bijna drie jaar oud. In de tussentijd is natuurlijk ook de remake van de vierde game verschenen, maar veel fans zullen uitkijken naar een nieuw verhaal. Nu wordt beweerd dat Resident Evil 9 één van maar liefst 5 games is waar aan gewerkt wordt.
Resident Evil is een groot succes voor Capcom en fans hoeven zich dan ook meestal niet af te vragen of er nog een volgende game komt. Berichten dat Resident Evil 9 in ontwikkeling is zullen dat ook geen schok zijn. Maar volgens de vaak betrouwbare leaker Dusk Golem is er nog veel meer in aantocht.
Via Discord laat hij weten dat hij van zeker vijf Resident Evil-games weet die nu in ontwikkeling zijn. Hij gaat er verder niet op in wat voor titels dat zijn, naast het negende nieuwe deel. Op Reddit (waar Dusk Golems Discord-bericht is gerepost) speculeert men er lustig op los.
Een Remake van Resident Evil 5 is een mogelijkheid die veel wordt aangehaald. Hetzelfde geldt voor een remake van Code Veronica. Zelfs een nieuwe versie van Resident Evil 1 wordt door sommige gebruikers niet uitgesloten: deze game heeft weliswaar al een remake, maar die is inmiddels al zo’n 20 jaar oud.

Wanneer is de release van Resident Evil 9?

Dusk Golem laat zich ook niet uit over wanneer Resident Evil 9 of andere games uit moeten komen. Gezien Resident Evil Village nu een paar jaar oud is, zal het negende deel waarschijnlijk al een tijdje in ontwikkeling zijn. Een release in de komende twee jaar zou dan ook niet onmogelijk zijn, maar Capcom heeft nog niets aangekondigd.